Публикация

Как да избягаме от магията на диетите, разказва Инес Субашка

Как да избягаме от магията на диетите, разказва Инес Субашка

Следващата книга, която издателство „Вдъхновения“ има удоволствието да представи на своите читатели е на Инес Субашка – „Кажи НЕ на глада. Възстанови метаболизма си от диети.“


Омагьосаният кръг на диетите, вредите и ползите от различните режими на здравословно хранене, отговорът на тялото на неестествените състояния... Всички тези въпроси, а и много други са тема на следващата книга на Инес Субашка, която издателство „Вдъхновения“ има удоволствието да представи на своите читатели – „Кажи НЕ на глада. Възстанови метаболизма си от диети.“ Изданието ще бъде в ръцете на любопитните много скоро, а тематиката представлява една искрена изповед за Инес, която е минала през всеки един от описаните етапи, както и безкомпромисен анализ на вредите от уж „правилните“ новоизградени навици.

 

Вярвам, че животът е едно училище. Уроците никога не свършват, но обикновено прекарваме първата половина от живота си в това да опознаваме света или по-скоро себе си в света. Преминаваме през различни етапи от развитието и себеосъзнаването си и на всеки от тях смятаме, че сме открили всичко“, казва самата Инес Субашка за своята книга и споделя защо е опитала да предаде своя личен опит на читателите си. Нейното пътешествие из дебрите на здравословното хранене, диетите и лутането между различни рецепти започва в младежка възраст и в рамките на следващите години заема все по-голяма част от живота ѝ. Тя самата описва как ограниченията от дадени храни влияят негативно не само на тялото, ами и на съзнанието ѝ. Спазването на различни диети в не малко случаи я е водело до сериозни хранителни разстройства, до депресивни мисли и състояния. Търсейки начин да успокои тялото си, Инес е откривала все нови и нови вариации на различните режими, с присъщото на младите любопитство ги е опитвала и след това е наблюдавала резултатите, които в повечето случаи са били не само вредни, а и дори опасни, ако се задълбочат. Познато ли ви е всичко това?

 

Според наблюденията на авторката не са малко дамите и господата, които регистрират сериозни здравословни проблеми в резултат на неправилно подбрана диета. Тук обаче идва ред на голямото „НО“ – изключително малка част от тях споделят за тревогите си и се доверяват на специалист при търсенето на решение. В много случаи пътят на възстановяването е трънлив и дълъг, съпътстван от множество различни състояния. А най-трудно е човек да захвърли своето досегашно самосъзнание и да разбере, че начинът  му на живот може да бъде различен и да му носи позитиви и здраве. „Това да се разделиш с предишното си Аз не е процес, който се случва от днес за утре. Най-малкото защото за да промениш себе си, трябва да промениш идентичността си. Идентичността на всеки от нас се гради върху убежденията и преживяванията, които сме имали. Знам, че всеки от вас се опитва да се промени и често се разочаровате, когато след две-три седмици не виждате добър резултат или когато някой стар деструктивен навик се връща в живота ви. Затова ще ви разкажа за основните моменти от моето пътешествие към едно по-здраво Аз. Ще ви споделя своя опит с диетите – как започна всичко, през какво преминах и какъв беше целият процес. Подробно ще се спра на всеки урок, който научих; на това, което разбрах за тялото и как то функционира. Всяка диета поставя тялото в различна среда, пред различни предизвикателства и аз съзнателно съм проследявала всяко отделно усещане и промяна. Мога да изтъкна с голяма точност и плюсовете, и минусите на всичко, което се случва при определен режим на хранене. Ще се спра и на това. Така, без значение на кой етап сте, ще има по нещо за всеки от вас, за да може лека-полека да си отговорите на много въпроси, да възстановите връзката със собственото си тяло и да се приближите към баланса и спокойствието на ума“, разказва за книгата си Инес. И е голям оптимист, защото знае, че всяка една стъпка към здравето е напълно възможна.

 

Прекрасната Инес Субашка е от авторите на издателство „Вдъхновения“, които по един естествен начин показват на хората около себе си как нещо наглед дребно може да бъде основополагащо за здравето ни. Историята ѝ е пример за мнозина, които се въртят в безкрайното царство на диетите, търсейки изход оттам и шанс за здравословен начин на живот. Нейният пример вдъхновява, увлича и показва на все повече хора, че здравият дух наистина е присъщ на здравото тяло, а най-красивата украса е усмивката, с която посрещаш всеки един ден: „Ще ви покажа, че не сте сами, и знам, че когато разберете, че на света има и други хора, които се сблъскват със същото, ще намерите още повече сили, за да се измъкнете от този омагьосан кръг. Аз го направих. Последвайте ме, защото знам, че и вие можете“.

Коментари