Публикация

Последната линейка на София - в памет на един голям лекар (ВИДЕО)

Сбогуваме се с д-р Красимир Йорданов - лекарят от Спешна помощ, човекът


Разделяйки се с един от големите бълтарски лекари - лекарят от Спешна помощ д-р Красимир Йорданов, искаме да ви го припомним с няколко кадъра от документалния филм "Последната линейка на София".

Филмът започва показването на обикновен работен ден за Краси, Мила и Пламен: екип парамедици работещи в заплашително намаляващият флот от Софийски линейки . Медицинската инфраструктура в линейката се разпада, а работата им е една от най-тежките. Скоро ежедневното напрежение върху екипа се разгръща в редица абсурдни ситуации

Абсурдни ситуации, с които ежедневно се сблъскват хората, посветили се на спасяването на животи. Те са и тези, които най-често попадат под ударите на пациентското недоволство - буквално и преносно.

28 години от живота си д-р Красимир Йорданов отдаде на Бърза помощ - хиляди спасени пациенти, стотици лекари, вдъхновени от неговия пример, неизмерима всеотдайност, отдаденост.

Нека да почетем д-р Йорданов не само като един лекар от Спешна помощ, напуснал живота, но като Лекарят, благодарение на когото много животи са съхранени! Светъл път, д-р Йорданов,  и обещаваме да ценим труда на колегите ви!

Коментари