Публикация

Излезе новият брой на сп. „Health.bg”


В майския брой на списанието гостуват трима икономисти. Четете какво мислят Владимир Каролев, Лъчезар Богданов и Георги Ангелов за частните здравни фондове, недостига на средства в сектора и как могат да бъдат спрени течовете.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов споделя какви са правата на лекарската камара във Франция, как е устроена доболничната помощ и защо тяхната здравна система се определя като една от най-добрите в света.

На актуалната напоследък тема, засягаща лекарската грешка, разсъждава проф. д-р Милан Миланов, завеждащ Централната реанимация в „Пирогов” и председател на Етичната комисия на БЛС.

В България остеопорозата се подценява. Зад това твърдение застава министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова.

На основни въпроси за множествената склероза отговаря доц. Красимир Генов, началник на Клиниката по неврология към Военноморската академия.

В новия брой на изданието може да прочетете подробности за направената в Белгия първа индиректна трансплантация на трахея, „отгледана” в ръката.

И още – информация за приключилото шесто издание на тенис турнира „Sargenor Cup”.

Коментари