Публикация

Благотворителен концерт на „Точка БГ“ и Цветина Панайотова в подкрепа на психично болните

Благотворителен концерт на „Точка БГ“ и Цветина Панайотова в подкрепа на психично болните

Набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на музикални инструменти, бои, стативи за часовете по музико- и арттерапия в УМБАЛ „Александровска“


В Световния ден на музикотерапията - 15 ноември, музикантите от акустична група „Точка БГ” и Цветина Панайотова /цигулка/ ще свирят благотворително в подкрепа на терапията чрез изкуство за психично болни хора. 

 

Набраните средства ще бъдат изразходвани за закупуване на музикални инструменти, бои, блокчета за рисуване, стативи и други материали за часовете по музико- и арттерапия в Клиниката по психиатрия на УМБАЛ „Александровска“.

 

Терапията чрез изкуство е един от най-съвременните методи за психосоциална рехабилитация, прилагани в клиниката за лечение на шизофрения, депресия, биполярно психично разстройство или страхова невроза. Като цяло тя подпомага ресурсите на човешкия организъм и активира оздравителните процеси. Повлиява благоприятно и хора, които не са с диагностицирано душевно страдание, но се намират в труден момент от живота си. 
Чрез преживяване на изкуството, психично болните изразяват емоциите си и асоциациите, които то събужда у тях. Това ги разтоварва от негативния емоционален стрес и провокира ценностната им система. 

 

Много изследвания показват, че творческата дейност стимулира креативното мислене на човека, а по този начин и креативното търсене на решения в трудни ситуации.

 

Нека подкрепим заедно каузата на „Точка БГ“ и Цветина в помощ на пациентите с психични заболявания на 15 ноември от 19:00 часа в зала „Тържествена“ на Централен военен клуб - София (бул. Цар „Освободител“ 7)! Минимална сума за дарение - 10 лв.

Коментари

Този концерт има ли нещо общо с мероприятието в съюза на архитектите от 17.11.2017?