Публикация

Кирил Ананиев: Имам готов план за действие 

Кирил Ананиев: Имам готов план за действие 

Имате безрезервната ми подкрепа, на разположение съм 24 часа, каза проф. Николай Петров на наследника си


Проф. Николай Петров официално предаде поста министър на здравеопазването на Кирил Ананиев.

На база приоритетите на правителството, които са записани в управленската програма, съм подготвил план за действие във всички направления на здравеопазването – административно, структурно, по отделните видове дейности – предмет на здравното осигуряване, за подобряване връзката между отделните звена в системата, каза пред журналисти здравният министър Ананиев.

Кирил Ананиев благодари за свършеното от екипа на проф. Николай Петров и посочи, че приемственост ще има: „Аз съм с отлични впечатления от проф. Петров – невероятен професионалист и човек, етичен човек, който си разбира от работата. Не го казвам в момент на раздяла, защото ще продължаваме да работим заедно – ще ползвам Вашия опит и ще споделям моя с Вас. Ще продължа дейността на министерството така, както тя е подредена до момента, и ще я доразвия с нови идеи“.

 

Министър Ананиев посочи, че е наясно с невъзможността да има 100, дори 10 дни толеранс, поради което мобилизацията на екипа ще е пълна.

 

„За мен наистина е удоволствие да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната Ви репутация и сериозна биография“, каза проф. Николай Петров и предаде на новия здравен министър отчет със свършеното от екипа на МЗ, както и информация за стартирали инициативи, проекти, промени в нормативната уредба, касаеща сектора, и изпълнението на правителствената програма. 

 

Надеждите към Вас са много големи, имате безрезервната ми подкрепа и съм на разположение 24 часа. Кураж и с Бога напред!“, с тези думи проф. Петров се обърна към министър Ананиев.

Коментари