Публикация

Изкуственият интелект за диагностика на пациенти – тема на студентски форум

Вторият Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017 ще се проведе от 17 до 19 ноември в Техно Парк


Студенти по медицина и фармация и специализанти ще обсъждат изследователските подходи на молекулярно равнище. Това ще стане по време на Втория Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017, който ще се проведе в София от 17 до 19 ноември в Техно Парк. Форумът се организира съвместно от Асоциацията на студентите изследователи (АСЕ) и Студентския съвет на Медицински университет София. Конференцията ще се проведе с подкрепата на ректора на учебното заведение проф. Виктор Златков.

 

Сред важните теми на конгреса са развитието и значението на транслационната медицина по отношение на търсенето на нови перспективи в новите лечения. Много от презентациите са посветени на усъвършенстването на диагностичните методи и изследванията. Участниците ще бъдат запознати с всички върховни открития в сферата на медицината, както и с постиженията на велики учени по света и у нас.

 

Конгресът представлява съвкупност от три ключови лекции, уъркшопи с разнообразна тематика, The Medical Universiade, както и два  паралелни симпозиума - Фармацевтичен и Дентален.

 

Основен гост на форума ще бъде Томас Ландрин, изследовател по синтетична биология и съосновател на лабораторията за изследвания и иновация Just One Giant Lab (JOGL). Лабораторията е платформа, в която на доброволен принцип се решават различни задачи в областта на синтетичната биология.

 

Сред останалите ключови лектори е онкологът от Военномедицинска академия д-р Венета Петрова, която ще изнесе презентация за новостите в лечението на колоректалния рак. Нейната презентация засяга темата, че имунотерапията не зависи от локализацията на тумора, а от неговата генетика.

 

Третата ключова лекция е на Рарес Верника, който е изследовател в областта на дигиталната информация и физиката. Тя е на тема „Как изкуственият интелект може да бъде използван за диагностициране на пациенти“. 

Коментари