Публикация

Билкови препарати и промяна в режима у дома облекчават бебешките колики

Билкови препарати и промяна в режима у дома облекчават бебешките колики

10 съвета как да помогнем на детето в първите месеци


Първите 4 месеца след раждането на детето често се оказват голямо изпитание за родителите. Една от главните причини за това са коликите, които се появяват след 3-седмична възраст и отшумяват до 3 – 4 месечна възраст. 

 

Бебето може да плаче дори след като е нахранено, измито, подсушено и обграждано с грижи.  Ако детето има повтарящи се периоди на плач, когато не може да го успокоите, но иначе изглежда добре и е здраво, най-вероятно има колики. 

Има неща, които родителите могат да направят сами вкъщи, за да преминат те и детето им по-лесно през болезнените колики:

10 начина да облекчим болезнените колики

   1. Ако бебето е на изкуствено хранене, опитайте да смените млякото, като се консултирате с педиатъра си. Ако е на кърма, добре е майката да помисли как да промени хранителния си режим, като се въздържа от пикантни храни, алкохол, кафе, варива и зеленчуци, които причиняват газове. Разберете повече за диетата на майката кърмачка.

 

   2. Дръжте бебето изправено, докато го храните. Това прави по-малка вероятността то да погълне въздух заедно с храната.

 

   3. Уверете се, че бебето се е оригнало след хранене, преди да го сложите да легне. Придържайте го седнало в изправено положение или го дръжте изправено на рамото си, като поддържате с ръка главата и врата му. Масажирайте нежно гърба и дупето на бебето, докато се оригне.

 

   4. Проверете дали дупчиците в биберона на шишето за хранене са с подходящия размер. Ако са твърде малки, бебето може да поема повече въздух по време на храненето.

 

   5. Чайове и различни природни продукти са добре изпитана рецепта за облекчаване на болезнените спазми на новороденото. Естествените ароматни масла на копъра, анасона и ментата са доказано ефективни и повлияват благоприятно на физиологичните бебешки колики. Маслото от копър е известно със своята способност да разгражда образувалите се газове и да стимулира храносмилането, като по този начин подпомага нормалното функциониране на храносмилателната система. Маслото от анасон също подпомага и стимулира храносмилането. Маслото от мента се извлича от цялото растение и има много добър ефект върху храносмилателната система. 

 

Бебешките колики имат решение
Sancolic e изцяло натурална билкова комбинация, която облекчава бързо бебешките колики.

 

   6. Увийте бебето с одеяло, когато започне да плаче и да се свива болезнено. То трябва да държи стабилно телцето, като го затопли леко. Опитайте се да полюшкате бебето, за да го успокоите. Някои родители твърдят, че биберонът помага за облекчаване на симптомите на коликите. 

 

   7. Топла баня или нежен масаж също могат да отпуснат бебето и да намалят болките.

 

   8. Понякога честото вдигане на бебето от леглото и връщането му обратно може да го накара да плаче още по-силно. Много по-добре е да успокоите мъничето на тихо място с приглушена светлина. Понякога шум, който се явява като фон – например от пералня или от прахосмукачка, помага на бебето да се успокои.

 

   9. Някои родители твърдят, че извеждането на детето на разходка с количката го успокоява, така може да му действа  и пътуването с кола. Както и всяко друго нещо, което го люшка. Ако се изморят ръцете ви, може да си направите своеобразна люлка, в която да го държите.

 

Бебешки колики - симптоми и лечение

 

   10. Добре е майката да намери някой близък или приятел, който да й помага поне през част от деня. Тогава ще има известно време за самата себе си. Така ще е по-спокойна, напрежението й ще намалее, а това ще се отрази много добре на бебето и на цялата атмосфера вкъщи. 

Коментари