Публикация

Дискусия: Как мозъкът да поеме повече информация?

В CredoWeb започна дискусия, в която студентите ще могат да получат ценни съвети, които да ги направят максимално ефективни по време интензивно учене


Добрата памет е важна за всеки студент, който по време на сесия трябва да усвои огромно количество информация за кратко време. Някои пият кафета, без да броят чашите, други се тъпчат с витамини или хранителни добавки. Учат по цели нощи без почивка.

 

В CredoWeb започна дискусия, в която студентите ще могат да получат ценни съвети, които да ги направят максимално ефективни по време интензивно учене. Темата е „Как да научим мозъка да поема повече информация“.

 

Включете се в дискусията тук!

 

Поканихме изявени специалисти, които да предадат своите знания и да провокират към дебат. На Вашите въпроси ще отговарят доц. Росен Калпачки, началник на Клиниката по неврология от УМБАЛ „Св. Анна“, проф. Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология и нарушения на съня от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, проф. Донка Байкова, водещ специалист по хранене и диететика и младите невролози д-р Мария Чолакова и д-р Нейко Нейков от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

 

Акцентите в дискусията са:

  • Може ли мозъкът да се тренира подобно на мускулите да поеме по-голямо натоварване и  информация?
  • Каква е ролята на съня? Има ли смисъл от безсънните нощи преди изпит?
  • Кои са най-успешните техники за учене?
  • Има ли средства, които стимулират паметта? Съществува ли риск от използването им?
  • Помагат ли наистина определени храни за по-добрата памет?
  • Мит ли е, че алкохолът помага на концентрацията?

Коментари