Публикация
Храна срещу рак
Учени от Великобритания откриха неизвестна досега връзка между възпаленията и вътреклетъчните процеси,
Изследвания на британски учени откриха неизвестна досега връзка между възпаленията и вътреклетъчните процеси. Това откритие е важна стъпка в профилактиката и лечението на болестта на Крон, рака на дебелото черво и други заболявания на стомашно-чревния тракт,
Как храненето помага в профилактиката на раковите заболявания
Според изследователите храни като нар, червените сортове грозде, крушите, лещата, соята и грахът съдържат вещества, които влияят благоприятно на процеса на автофагия. Автофагияга е процес, при който клетките поглъщат собствените си дефектирали елементи. Когато този процес не функционира добре, това може да доведе до възпаление - най-често в стомашно-чревния тракт.
През 2011 г. Световната здравна организация публикува списък на продуктите, които помагат за общото укрепване на имунната система и са способни да спрат растежа на раковите клетки. Това са броколито, трите вида зеле – цветно, бяло и брюкселско, соята, лукът, чесънът, ядките, някои видове гъби (най-вече японските и китайските сортове), доматите, рибата, яйцата, цитрусовите плодове, куркумата и зеленият чай.
Прочетете още: Хаотичното хранене разболява стомаха
Коментари