Публикация

Хомеопатия – верният съюзник в борбата с хремата

Специалистите са на мнение, че ако вземем мерки навреме, няма да се стигне до по-сериозни последици. Комбинираният специалитет СИНУБЕЛ, произведен по хомеопатичен път е профилиран конкретно за синузитни проблеми, алергични синузити с редуване на катар и сухота.


Парагрип, причинен от рино- и аденовируси върлува в момента и разболява хиляди в цялата страна. Данните за Бургас от Информационната система за заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания за миналата седмица показват 222-а болни. Можем само да гадаем за техния реален брой, тъй като не са малко хората, които при подобни оплаквания разчитат на самоление и не посещават лекар.

Макар и да не говорим за „истинския“ грип, който само за ден може да ни повали на легло, парагрипът, който циркулира сега предизвиква болки в гърлото, висока температура и доста неприятна и тежка хрема.

Как ефективно да се справим със секретите от носа, особено ако са придружени от болка в основата на синусите? Проблемът е доста сериозен, ако говорим за малки деца, които не умеят да издухват нослето или пък то е запушено.

Специалистите са на мнение, че ако вземем мерки навреме, няма да се стигне до по-сериозни последици. За целта можем да ползваме хомеопатия, при която нама алергизиране и ограничение за ползването й, както е при традиционните капки – до 5 дни. Комбинираният специалитет СИНУБЕЛ е профилиран конкретно за синузитни проблеми, алергични синузити с редуване на катар и сухота. Съставките му са съчетани така, че може да се използва при остър фронтален синузит с воднист, кисел, дразнещ секрет и парещо сълзене от очите, както и при максиларен синузит с жълтеникав или гноен гъст и лепкав разраняващ секрет, стичащ се в носната кухина. Помага също при усещания за натиск и болка в основата на носа.

Мощното му действие при всички тези състояние се дължи на комбинацията на няколко специфични съставки. Hepar Sulfuris Calcareum 6 CH е „хомеопатичния антибиотик”, който се справя с бактериите, причинители на синузита, Mercurius Solubillis 5 CH е щит срещу възпалението в синусите и гърлото, Kalium Iodatum 4 CH, подсушаващ стичането на секретите и Sticta Pulmonaria 4 CH за баланс на сухотата и сухото запушване на носа.

За да стопираме хремата трябва да започнем с по 1 таблетка СИНУБЕЛ на всеки час, от момента на острия дискомфорт до неговото окончателно приключване. В периода на възстановяване се препоръчва намаляване на дозите. Таблетките се поставят в устата до пълното им разтваряне, около 30 минути преди или след хранене.

Последните наблюдения сочат, че хомеопатията е все по-предпочитан метод на лечение заради доказания ефект и липсата на странични действия. Наричат я "нежната медицина" именно за това, че в продуктите няма токсичност и рискове към развиване на алергии. Те са идеалното решение, особено при деца. Всичко това ги прави необходими за всяка домашна аптечка.

Коментари