Публикация

Започна Вторият Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017

Започна Вторият Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017

Инициатори на форума са студентите по медицина


От днес до 19 ноември София Тех Парк е домакин на Международния биомедицински конгрес София (IBCS) 2017. 

 

По време на второто издание на престижния форум студенти по медицина и фармация и специализанти ще имат възможност да обсъдят изследователските подходи на молекулярно равнище.

 

Сред важните теми на конгреса са развитието и значението на транслационната медицина по отношение на търсенето на нови перспективи в новите лечения. 

 

Тази сутрин събитието започна с постерни сесии. Регистрираните участници са над 400 - лекари, студенти, специализанти, ученици. Престоят уъркшопи с разнообразна тематика, два паралелни симпозиума - фармацевтичен и дентален, посещение на ключови лектори, които ще представят новостите от сферата на биомедицинските науки, както и медицинска универсиада.

 

Специален гост на форума ще бъде Томас Ландрин, изследовател по синтетична биология и съосновател на лабораторията за изследвания и иновация Just One Giant Lab (JOGL). 

 

Конгресът се организира съвместно от Асоциацията на студентите изследователи (АСЕ) и Студентския съвет на Медицински университет-София. Конференцията ще се проведе с подкрепата на ректора на учебното заведение проф. Виктор Златков.

 

С програмата на събитието можете да се запознаете тук!
 

Коментари