Публикация

Започна Вторият Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017

Започна Вторият Международен биомедицински конгрес София (IBCS) 2017

От днес до 19 ноември София Тех Парк е домакин на Международния биомедицински конгрес София (IBCS) 2017. 

 

По време на второто издание на престижния форум студенти по медицина и фармация и специализанти ще имат възможност да обсъдят изследователските подходи на молекулярно равнище.

 

Сред важните теми на конгреса са развитието и значението на транслационната медицина по отношение на търсенето на нови перспективи в новите лечения. 

 

Тази сутрин събитието започна с постерни сесии. Регистрираните участници са над 400 - лекари, студенти, специализанти, ученици. Престоят уъркшопи с разнообразна тематика, два паралелни симпозиума - фармацевтичен и дентален, посещение на ключови лектори, които ще представят новостите от сферата на биомедицинските науки, както и медицинска универсиада.

 

Специален гост на форума ще бъде Томас Ландрин, изследовател по синтетична биология и съосновател на лабораторията за изследвания и иновация Just One Giant Lab (JOGL). 

 

Конгресът се организира съвместно от Асоциацията на студентите изследователи (АСЕ) и Студентския съвет на Медицински университет-София. Конференцията ще се проведе с подкрепата на ректора на учебното заведение проф. Виктор Златков.

 

С програмата на събитието можете да се запознаете тук!
 

Прикачени файлове

Коментари