Публикация

Над 260 дерматолози ще участват в 20-aта Научно-практическа конференция в Трявна

Над 260 дерматолози ще участват в 20-aта Научно-практическа конференция в Трявна

Тази години форумът съвпада и 40-годишнината от създаването на Катедра „Дерматология и венерология“ при МУ-Плевен


20-aта Научно-практическа конференция по дерматология и венерология ще се проведе в Трявна. Тя се организира от екипа на Катедра „Дерматология и венерология“ при МУ-Плевен. Конференциите са ежегодни и представляват последното научно събитие за дерматолозите в България, в което те имат възможност да се обърнат назад и да видят какво е постигнато през годината. Традиционно присъстват около 250 специалисти, като от няколко години има и международно участие.

 

На настоящата конференция ще се отдаде и заслужена почит на учителите ни, които са основали катедрата, тъй като се навършиха и 40 години от създаването на Катедра „Дерматология и венерология“ при МУ-Плевен. За този период смело може да се каже, че Плевенската дерматология се е превърнала в неизменна част от научното и образователно европейско пространство.

 

„Това го дължим на нашите учители, които успяха да ни запалят да обичаме науката, професията, докторантите и специализантите, както и да им показваме правилния път за техния растеж. Тази година гости ще са академичният състав от Клиниката в Скопие, заедно с бившия ректор на университета. Ще присъства председателят на сръбските дерматолози проф. Миош Чукович, който ще представи своя лекция, ще присъства и президентът на Световния конгрес по дерматоскопия, който ще се проведе през 2018 г. , както и президентът на 15-ия Спринг сипмозиум на Европейската академия по дерматология, проф. Предраг Щилет, който е и председател на Черногорското дерматологично дружество.

Оформя се мини балканска дерматологична конференция, като месец преди това вече има регистрирани 260 участници. Също така до сега участие са заявили и 31 фармацевтични фирми, които са наши ежедневни партньори“, каза проф. Господинов.

 

Също по повод 40-годишнината от създаването на Катедрата по дерматология и вененерология в Плевен, Българското дерматологично дружество предостави възможността  в книжка № 4 на Списание „Дерматология и венерология“  колективът на Катедрата по кожни и венерически заболявания в Плевен да публикува своята научна продукция от последната 1 година – 3 оригинални статии,  2 обзора, 6 редки клинични случая и 1 Консенсус за диагностика и класификация на Вродена булозна епидермолиза,  поясни доц. д-р Ивелина Йорданова. 

 

Вижте програмата в прикачения файл: 

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари