Публикация

Прост и ефективен вертикализатор за пациенти с неврологични увреди

Вертикализаторът е нужен уред за всеки човек с тежка пареза/плегия на долните крайници и тялото. В това видео ще видите как може да комбинирате 3 уреда, за да се вертикализира някого.


Как можем да си направим прост, ефективен и ЕВТИН  вертикализатор за неврологични пациенти  като комбинираме шведска стена, фитнес топка и ластик/ колан с маншет? Може да видите в това кратко образователно видео! Видеото е предназначено за терапевти и за пациенти. 
Разбира се, вертикализирането на пациент с тежка пареза/плегия не е възможно без асистиране от страна на близки или професионалист, освен ако човека не е много опитен и живее с парезата от доста време. Един по-тежък пациент ще изисква и по-сериозни материали, с които да се подсигури неговата стабилност (колани, а не ластици). Смятам, че този бюджетен вертикализатор, изграден от уреди, които всеки един неврологичен пациент  трябва да има, може да е полезен на много хора!
Моля пациентите да изпълняват показаното след консултация с физиотерапевт  и с лекуващ лекар. Нека  да си осигурят терапевт и/или обучени асистенти, които да ги наблюдават, защото рискът от падане винаги съществува, ако не си преценят добре възможностите!

Коментари