Публикация

С 16% се увеличават заплатите на лекарите в УМБАЛ „Александровска“

С 16% се увеличават заплатите на лекарите в УМБАЛ „Александровска“

Новият Колективен трудов договор в лечебното заведение предвижда сестрите да получават с 24% повече


Представителите на двата синдиката (на КНСБ – д-р Р. Билюков и на КТ „Подкрепа” д-р К. Данов) и изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. Костадин Ангелов подписаха новия Колективен трудов договор за работещите в лечебното заведение. 

 

Договорът влиза в сила от 1 октомври и е за период от две години. В рамките на договора ще бъде постигнато увеличение на работните заплати:
• с 16% - за лекарите;
• с 24% - за сестрите, лаборантите и санитарите;
• с 12% - за администрацията на болницата.

 

По този начин ще бъде гарантирано, в рамките на възможностите на бюджета на болницата, увеличение на работните заплати на всички работещи в нея. 

 

Това е първа промяна на трудово възнаграждение в рамките на последните 4 години, като с предвидените проценти се достигат в голяма степен заложените в Националния рамков договор в сектор „Здравеопазване” параметри на заплати. 

 

Ръстът на възнагражденията ще бъде постигнат на три етапа, през 6 месеца – второто увеличение трябва да влезе в сила от началото на март 2018 г., а третото – от 1.09.2018 г. 

Разчетите за заложеното увеличение са правени на база на очакван ръст на приходите от НЗОК на годишна база в размер на минимум 8% (какъвто е средният ръст за болницата през последните 3 години). Това е и условие за влизане в сила на последващите етапи за промяна в заплатите. 

 

За да се гарантира възможност за осигуряване на средства за новите работни заплати, без това да наруши възможността на болницата да покрива другите свои задължения към доставчици на лекарства, консумативи и услуги, е разработен план за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на лечебното заведение.

Коментари

Браво!!! Дай боже всеки му!

Браво!Поздравления!

Много е вероятно да си останат само с увеличение от една трета от договорените проценти, защото след първото увеличение от октомври има доста условности  ...................... но все пак са постигнали нещо колегите 

от каква база е увеличението