Публикация

До две седмици МЗ ще подготви доклад за финансовото състояние на държавните болници 

До две седмици МЗ ще подготви доклад за финансовото състояние на държавните болници 

Кирил Ананиев: Краткосрочните мерки не решават проблемите в сектора


Години наред не е имало системност при управлението и контрола на голяма част от държавните дружества. Показателен пример за това е областната болница в Ловеч“.

 

Това констатира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на разширена среща за състоянието на лечебното заведение, информира ресорното министерство.

 

Пред депутати от всички политически сили от региона, представители на общините-съакционери в здравното заведение и съвета на директорите на болницата министър Ананиев посочи, че до две седмици екипът му ще е готов с детайлен и изчерпателен анализ за финансовото състояние на лечебните заведения с над 50% държавна собственост

 

„Вече сме преполовили работата по доклада и ще предложа дългосрочни и работещи решения за функционирането на държавните лечебни заведения“, посочи министър Ананиев.

В момента МЗ работи приоритетно в тази посока. Ежемесечното гасене на пожари чрез вдигане на запори, осигуряване на дарения, частично изплащане на трудови възнаграждения и подобни краткосрочни мерки не е устойчив начин за решаване на проблемите в болничния сектор, посочи още министърът по време на срещата.

Коментари