Публикация

Зъболекари обсъждат на форум оралното здраве на децата

Зъболекари обсъждат на форум оралното здраве на децата

Събитието на БЗС е в София на 29 ноември


Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст ще бъде в центъра на внимание по време на Годишния форум на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз. Той ще се проведе на 29 ноември, сряда, от 16:00 ч. в хотел „Сенс“ в София (бул. „Цар Освободител” № 16).

 

Програмата е на Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката и на Българския зъболекарски съюз. 

 

„По своята същност тази програма е уникална не само за България, но и за всички страни на територията на Европа. Нейната реализация и постигнати резултати имат пряко отношение към оралното и цялостното здраве на нашите деца. Базирана на конкретни данни от изследвания, извършени дейности и анализирани резултати, програмата представлява стабилна основа за изграждане на навици, действия и цялостна философия, отнасящи се до здравни норми и поведение“, изтъкват от Българския зъболекарски съюз.

 

На събитието са поканени да присъстват народни представители, министри, лекари и други.

 

По време на форума ще бъдат обобщени резултатите от проведените семинари и от силанизирането на детските постоянни зъби в рамките на кампанията за 2017 г.

Коментари