Публикация

УМБАЛ "Св. Анна"-София АД получи диамантен сертификат от ESO, за успехите си в лечението на инсулти

Научен симпозиум “На гости на болница „Св. Анна“- София” се проведе днес в голямата зала на болницата. Основната тема на симпозиума беше “Съвременно поведение при мозъчни инсулти”.


Научен симпозиум “На гости на болница „Св. Анна“- София” се проведе днес в голямата зала на болницата. Основната тема на симпозиума беше “Съвременно поведение при мозъчни инсулти”. Събитието беше открито от д-р С. Близнаков – Изпълнителен директор на болница. В своето обръщение, той подчерта: " Огромна част от успеха на нашите лекари се дължи на страхотната им всеотдайност. Лесно е да се хвалим с нова медицинска техника и нови методи на лечение, но истината е, че ден след ден нашите медици се подчиняват на една изключително стриктна организация на работа. За тях няма събота или неделя просто, защото и инсултите не се съобразяват с никакви графици. А, както всички тук знаем, за тяхното лечение факторът време е от изключителна важност…“ 
Приветствие поднесе народният представител Георги Колев - Зам.-Председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Той благодари на медиците, участващи в симпозиума за впечатляващите резултати, които са постигнали в лечението на мозъчно-съдови заболявания. 
Голямата новина поднесе акад. Иван Миланов, който от името на Европейската STROKE-организация (Европейска организация по инсултите - ESO) връчи Диамантен сертификат на УМБАЛ „Св. Анна“ –София АД за болницата, постигнала най-високите стандарти в съвременното лечение на инсултите, според критериите на ЕSO. Диамантеният сертификат е най-високия (от три степени) и в България няма друга болница с подобно постижение.
Лектори на събитието бяха проф. А. Постаджиян, доц. В. Велчев, д-р Н. Рифаи, д-р Н. Алиоски, д-р Д. Николаков, д-р С. Кондов, д-р А. Николова, д-р М. Божкова, д-р В. Граматикова, д-р Д. Калпачка, д-р В. Георгиев, д-р Ц. Праматарова, д-р Р. Русева . 
Модератор на симпозиума беше доц. Р. Калпачки.

Коментари

Mariya  Popova
28 ное 2017 09:14

Поздравления за високото отличие и поклон пред професионализма на лекарския екип на болница "Св.Анна "