Публикация

Д-р Невен Енчев и д-р Биляна Захариева раздадоха "Топъл обяд" пред болница "Медлайн"

Актрисата Радина Думанян подкрепи благотворителната кампания на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите


Любимата на българската публика актриса Радина Думанян показа своята съпричастност към благотворителна кампания „Топъл обяд“ в деня, когато Православната църква почита великомъченица и покровителка на майките Света Екатерина. Акцията се провежда повече от 4 години пред болница „Медлайн“ в Пловдив в подкрепа на хора, изпаднали в нужда със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите.

Радина раздаде топлата храна заедно с президента на хуманитарната организация д-р Невен Енчев, по чиято инициатива се провежда акцията. Чакащите обсипаха с поздравления талантливата изпълнителка, която получи престижната награда „Аскеер“ за „Изгряваща звезда“ през 2015 г. Някои споделиха радостта си, че благодарение на големите отстъпки за пенсионери могат от време на време да посещават Пловдивския театър. Други предложиха постановките да се играят и преди обяд, а на само вечер, защото нередовният транспорт ги възпира и те пропускат интересни заглавия от театралния афиш.

Видях, че „Топъл обяд“ е благородна инициатива, която вдъхва сили и увереност на хора, изпаднали в трудно положение, заяви Думянан, която редовно се включва в различни хуманитарни каузи. Според нея ще бъде чудесно, ако повече представители на бизнеса и хора с добри финансови възможности помагат на социално слабите у нас като д-р Невен Енчев.

По време на разговора Радина Думамян и пловдивският предприемач установиха, че имат и други допирни точки, освен благотворителните инициативи. Една от тях са филмовите изяви - в тв сериала „Окраднат живот“ тя превъплъти ролята на анестезиолога д-р Биляна Захариева, а пловдивският предприемач и брат му д-р Ангел Енчев, известният пластичен хирург, са изиграли първата си роля в киното на 10-годишна възраст във филма „Може би фрегата“ на режисьора Петър Каишев. Ще го гледам непременно, зарече се Радина. Тя разкри страстта си към майсторенето на торти, а д-р Енчев сподели, че преди да стане лекар, е изучавал готварство. 

В крайна сметка двамата ще продължат съвместната си работа в помощ на болни, бедни и страдащи.

 

Коментари