Публикация

Безплатни изследвания по повод Световния ден за борба срещу СПИН

Безплатни изследвания по повод Световния ден за борба срещу СПИН

Инициативи в цялата страна


Тази година кампанията по повод Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември, ще премине под мотото „Моето здраве е мое право“ (My health, my right). Инициативите ще бъдат фокусирани върху правото на здраве и здравеопазване на всички хора.
Това информира Министерството на здравеопазването.

 

Събитията в София, които са организирани от Столичната регионална здравна инспекция и неправителствени организации, са:

 

•    На 1 декември от 10:00 до 12:00 часа Студентският съвет на Техническия университет в София и Столичната регионална здравна инспекция организират съвместна кампания. В мобилен медицински кабинет пред учебното заведение ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 1 декември от 10:00 до 17:00 часа в Центъра за сексуално здраве при сдружение „Здраве без граници“ (София, ул. „Самуил“ № 111) ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ. Ще се разпространяват здравно-образователни материали и презервативи.

 

•    На 1 декември от 11:00 до 15:00 часа мобилен медицински кабинет за анонимно безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на фондация „Инициатива за здраве“ ще бъде разположен на пл. „Батенберг“. Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 1 декември от 11:00 до 14:00 часа мобилен медицински кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на сдружение „Каритас“ ще бъде разположен на ул. „Екзарх Йосиф“ (до минералната вода). Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 4 декември от 10:00 до 12:00 часа Студентският съвет на Медицински университет – София и Столичната регионална здравна инспекция организират съвместна кампания пред ректората на учебното заведение. В мобилен медицински кабинет ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

График на събитията в цялата страна вижте в прикачения по-долу файл. 

Прикачени файлове

Коментари