Публикация

Безплатни изследвания по повод Световния ден за борба срещу СПИН

Безплатни изследвания по повод Световния ден за борба срещу СПИН

Тази година кампанията по повод Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември, ще премине под мотото „Моето здраве е мое право“ (My health, my right). Инициативите ще бъдат фокусирани върху правото на здраве и здравеопазване на всички хора.
Това информира Министерството на здравеопазването.

 

Събитията в София, които са организирани от Столичната регионална здравна инспекция и неправителствени организации, са:

 

•    На 1 декември от 10:00 до 12:00 часа Студентският съвет на Техническия университет в София и Столичната регионална здравна инспекция организират съвместна кампания. В мобилен медицински кабинет пред учебното заведение ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 1 декември от 10:00 до 17:00 часа в Центъра за сексуално здраве при сдружение „Здраве без граници“ (София, ул. „Самуил“ № 111) ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ. Ще се разпространяват здравно-образователни материали и презервативи.

 

•    На 1 декември от 11:00 до 15:00 часа мобилен медицински кабинет за анонимно безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на фондация „Инициатива за здраве“ ще бъде разположен на пл. „Батенберг“. Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 1 декември от 11:00 до 14:00 часа мобилен медицински кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ с екип на сдружение „Каритас“ ще бъде разположен на ул. „Екзарх Йосиф“ (до минералната вода). Ще се предлагат безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

•    На 4 декември от 10:00 до 12:00 часа Студентският съвет на Медицински университет – София и Столичната регионална здравна инспекция организират съвместна кампания пред ректората на учебното заведение. В мобилен медицински кабинет ще се извършват безплатни анонимни изследвания и консултации за ХИВ.

 

График на събитията в цялата страна вижте в прикачения по-долу файл. 

Прикачени файлове

Коментари