Публикация

Благотворителна кампания за диагностика и лечение на мъжкия стерилитет


Сдружение „Зачатие” организира благотворителна кампания за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. По случай Деня на репродуктивното здраве – 12 юни, тази година ще бъдат дарени средства за диагностичен пакет и тримесечен курс на лечение на мъже с намалена оплодителна способност.

Желаещите да кандидатстват може да го направят до 6 юни.

„За съжаление създаденият миналата година Център „Фонд за асистирана репродукция” не подпомага изследванията и терапията на двойките, при които мъжа има нарушения в сперматогенезата.

Мечтата за дете е мечта за двама. За постигането й е нужно да се обърне необходимото внимание не само на партньорката, но и на мъжа в двойката, която се бори за дете”, отбелязва сдружението.

Именно заради това то реши да подпомогне пет такива двойки с пакет за диагностика, включващ анализ на спермалните параметри, микробиологични, серологични, хормонални и генетични изследвания, както и консултации със съответните специалисти и тримесечен курс на лечение.

Участниците, които ще получат ваучери, ще бъдат определени чрез жребий по време на официалното откриване на Деня на репродуктивното здраве в Пловдив на 12 юни.

Повече за инициативата може да прочетете на адрес: www.zachatie.org.

Коментари