Публикация

Козметичен метод за лечение на Дюпуитренова контрактура не оставя белези!

Козметичен метод за лечение на Дюпуитренова контрактура не оставя белези!

Болестта на Дюпуитрен е известна от векове на човечеството и тук няма да се спирам подробно на нея. През годините са се утвърдили редица оперативни и консервативни техники за лечение. Днес Ви представям сравнително нова миниинвазивна техника, чрез която проблема се решава радикално за минути.


Представям на вниманието Ви алтернатива на класическата операция за лечение на болестта на Дюпуитрен. При нея няма разрези, а манипулацията се извършва с местна упойка на ръката, инжектирана в областта на деформацията. С помощта на игла се прекъсват фиброзните бридове, като постепенно те биват разкъсвани. Резултата се получава за минути, а ефекта е траен. Пръстите се изправят и не личат никакви белези. Предимството на метода е, че се избягва тежка хирургическа интервенция, големи разрези и повишен риск от инфекция и увреда на съдовете и нервите на пръстите. Движенията в китката и пръстите са мигновенни, няма шевове, конци и белези. Възстановяването е за около 1-2 дни, а при класическата операция около месец. Също така тази процедура може да се направи в амбулаторни условия, тоест в кабинет. Ако страдате от това заболяване и Ви е страх от операция, заповядайте да обсъдим тази алтернатива.

Коментари

Здравейте. 

Искам да получа повече информация за оперативното лечение на дюпуитреновата болест. Аз съм диабетик тип 1.

Браво,  Митко.  Много коректно и целенасочено.  Дано ти върви,  че в тази схватка за пациенти няма място за нови техники,  камо ли неоперативни. Поздрави