Публикация

В „Пирогов” медици излязоха на протест срещу ръководството на болницата

В „Пирогов” медици излязоха на протест срещу ръководството на болницата

Те заплашват с колективна оставка


Лекарите и медицинските сестри от института за спешна помощ „Н.Й. Пирогов” излязоха днес на протест срещу ръководството на болницата.

 

Синдикалната секция „Подкрепа” в спешната помощ е изпратила писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с редица искания, както и за оставка на изпълнителния директор на здравното заведение проф. Асен Балтов, предаде bTV.

 

„Сезираме ви за нарастващото напрежение в най-голямата спешна болница в България, породено от хаотичното и некомпетентно управление на сегашното ръководство”, се казва в писмото.

 

В аргументите за исканата оставка се посочват още и примери за „скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители”.

 

Медиците заплашиха с колективна оставка, ако проф. Балтов не подаде своята.

 

Те се оплакаха, че нямат консумативи и лекарства и че заплатите им значително са намалели.

По думите им доверието към новото ръководство вече е изчерпано. Протестиращите заявиха, че утре отново се събират, за да изразят недоволството си.

 

От ръководството на болницата отговориха, че няма да коментират протестите, докато не приключи проверката на здравното министерство. Тя беше разпоредена вчера от министър Кирил Ананиев след писмото на протестиращите медици.

Коментари