Публикация

Четирима студенти от МУ бяха отличени в навечерието на 8-ми декември от Община Варна

Награди за Десислав Добрев, Светлана Радева, Елена Игнатова и Петя Саркизова


Четирима студенти от Медицински университет – Варна бяха отличени в навечерието на 8-ми декември от Община Варна. Кметът Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения, класирани на І, ІІ и ІІІ-то място в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси и състезания, с отлични постижения в научни форуми. 
На официалното тържество бяха връчени и наградите от общинския конкурс „Най-добра дипломна работа“.

 

В област „Здравеопазване и спорт“ наградата бе присъдена на Десислав Добрев  – студент 6-и курс, специалност „Дентална медицина“, а в конкурса за най-добра дипломна работа бяха отличени 3 студентки от МУ-Варна. В направление „Хуманитарни науки“ на първо място е класирана Светлана Радева за дипломната й работа на тема: „Адаптация за практикуване на акушерската професия в болнични условия“ с научен ръководител доц. д-р Лора Георгиева, а втора награда бе присъдена на Елена Игнатова за дипломна работа на тема: „Анализ на разходите за хирургично лечение, налагащо употребата на медицински импланти в специалност ортопедия и травматология“ с научен ръководител доц. Любомира Коева. Втора награда в направление „Икономически науки“ бе присъдена на Петя Саркизова, за дипломна работа на тема: „Анализ на финансовото състояние на общинските медицински диагностично-консултативни центрове – гр. Пловдив“ с научен ръководител доц. Любомира Коева. И трите наградени студентки са от Факултета по обществено здравеопазване в МУ-Варна.

 

„Скъпи студенти, искрено се радваме на Вашите постижения и първи крачки в науката. Вярвам, че Вашите разработки ще намерят своето практическо приложение. Убедени сме, като администрация, че инвестициите в образование, иновативно мислене и креативност са изключително важни за всеки млад човек и за развитието на града ни. Честито на наградените, както и на преподавателите и ръководството на висшите учебни заведения. В навечерието на студентския празник Ви пожелавам да бъдете здрави, успешни и да се реализирате тук във Варна“, заяви кметът Иван Портних.

Коментари