Публикация

БЛС изразява безпокойство, че не са започнали преговорите по НРД 2018

БЛС изразява безпокойство, че не са започнали преговорите по НРД 2018

Съсловната организация с писма до здравния министър и управителя на касата


Българският лекарски съюз, чрез представители на Бордовете по специалности, е готов с предложения за конкретни промени в алгоритмите на клиничните пътеки и текстове по Националния рамков договор. 

 

Съсловната организация очаква своевременен отговор от договорните партньори и настоява за старт на преговорния процес за НРД 2018 г. 

 

В писмо на председателя на съсловната организация д-р Венцислав Грозев до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се посочва:

 

„От името на членовете на УС на БЛС изразявам безпокойство от факта, че все още работни групи от МЗ и БЛС не са започнали работа по промяна на нормативни документи, имащи отношение към преговорния процес за НРД 2018 г.
До 12 декември ще Ви изпратим обобщени предложения на Бордовете по специалности към бЛС за промени в пакета дейности, касаещи ОПЛ, СИМП и БП.
Настояваме за своевременен отговор каква е готовността на МЗ и от коя дата ще стартират срещите“.

 

В писмо до управителя на НЗОК проф. Камен Плочев се изтъква: 
„От името на членовете на УС на БЛС изразявам безпокойство от факта, че все още не сме започнали преговори по НРД 2018 година. 
Разбира се, в очакване сме и на нормативни промени от МЗ по Наредби, имащи отношение към преговорния процес. Въпреки това, работните групи от БЛС, които изпратихме на вниманието на НЗОК още преди два месеца, са в готовност да започнат работа още в следващата седмица. БЛС, чрез представители на Бордовете по специалности, е систематизирал и е готов с предложения за конкретни промени в алгоритмите на КП и текстове по НРД 2018 г. Настояваме за своевременен отговор и старт на преговорния процес по НРД 2018 г. от 14 декември 2017 г.
Писмата можете да видите в прикачените файлове.

Прикачени файлове

pdf
Писмо до проф. К. Плочев
pdf
Писмо до министър К. Ананиев

Коментари