Публикация

Как маслините и грейпфруктът могат да подхранят нашите кожа и коса?

Как маслините и грейпфруктът могат да подхранят нашите кожа и коса?

Какво значи да използваме зеленчуци, за да направим кожата на лицето си по-гладка? Отговорите се намират в новата книга на издателство „Вдъхновения“ – „Наурална козметика, приготвена у дома“. Там 150 рецепти, които можем да приготвим в домашни условия, само чакат да бъдат опитани.


На 14 декември от 18:30 ч. в книжарница Ciela Витошка можете да станете свидетели и на демонстрации на някои от рецептите в книгата на Ани Строул.

 

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

 

„Натурална козметика, приготвена у дома“ е книга, разделена на няколко глави, всяка от тях посветена на грижата за кожата, косата и тялото.  В раздела за грижа за кожата авторката Ани Строул ни предлага рецепти, които да премахнат всякакъв вид замърсяване и нечистотии от нея. Със съществената разлика, че домашно приготвеният натурален продукт може да бъде създаден в такова количество и концентрация, които да действат невероятно ефикасно, като едновременно с това не увреждат хомеостазата на деликатната кожа. Например със съставки като зехтин и розова вода няма как да навредите на лицето си.

 

Именно с подобни натурални продукти човек може най-лесно да поддържа красотата си. Дори и в моментите, в които всяка една дама е пожелала да подчертае излъчването си с грим. Ани Строул предлага тя да използва точно розова вода и зехтин в комбинация с кастилски бебешки сапун и дестилирана вода, за да премахне следите от макиажа. Авторката обяснява, че това е едно успокояващо, разтварящо грима средство за измиване на лицето, което напълно почиства кожата и оставя чувство за хидратация и съвършена грижа. Това се получава, защото зехтинът активно премахва грима и остатъците от него, докато розовата вода продължава да я почиства, освежава и хидратира.

 

Самото приготвяне на един подобен еликсир за кожата е повече от лесно. Ани обяснява процеса ясно – нужно е да се смесят всички съставки в една малка бутилка, където да бъдат разклатени внимателно. След това лицето трябва да се намокри с топла вода и на него да се нанесе от почистващото средство, като то се разтрие до получаването на пяна. Тук идва и моментът на масажа, който ревитализира цялата кожа. След това е нужно само старателно изплакване. Няма нищо сложно за изпълнение, нали?

 

Косата също е особено важна за всяка дама. За нейния блясък и здраве Ани Строул предлага поредица от шампоани и маски, използвайки най-елементарни съставки, намиращи се в хладилника. Един такъв продукт е шампоанът с грейпфрут и мента, който дава жизненост на косата. За неговото приготвяне са необходими отново течен бебешки сапун, чаша дестилирана вода, растителен глицерин, сокът от половин грейпфрут и около 20 капки етерично масло от мента. Няма нищо сложно в това да се погрижим за красотата си сами, в спокойствието на собствения си дом, не мислите ли?

 

Ани Строул е човек, който е преминал през различни етапи, в които е търсила най-доброто за себе си. В „Натурална козметика, приготвена у дома“ тя дава тези над 150 домашни рецепти за красота, като е изпитала всяка една от тях и ги препоръчва, защото е уверена в резултатите. Най-прекрасното в случая е, че Ани не ни насочва към някой популярен магазин, от който да се снабдим с поредните скъпоструващи кремове и серуми. Напротив – тя дава решение, което всеки от нас на практика притежава, защото се намира в кухнята ни.

 

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА ОНЛАЙН С 15% ОТСТЪПКА >>> 

 

На 14 декември от 18:30 ч. в книжарница Ciela Витошка ще бъде представена най-новата книга на издателство „Вдъхновения“ – „Натурална козметика приготвена у дома“ от американската авторка Ани Строул. Решения на проблеми свързани с красотата и здравите кожа и коса писателката поднася на своите читатели в 150 лесни рецепти, направени от изцяло натурални съставки.

 

Прочетете още:

 Къде в дома ни се крие тайната на красотата

 Клетъчно хранене с Дени – холистичен наръчник за осъзнато здраве и грижа за себе си

Коментари