Публикация

Казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев ще подари безплатни перуки на болни жени и деца

Казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев ще подари безплатни перуки на болни жени и деца

Благотворителната акция е утре от 12:30 до 13:30 в КОЦ-Стара Загора


Утре, 13 декември, от 12.30 до 13.30 часа в Комплексен Онкологичен Център - Стара Загора, казанлъшкият „Самарянин” ще раздава безплатно перуки на жени, преминали химиотерапия и нуждаещи се в този тежък момент от надежда и истинска подкрепа. Близо 80 перуки от изкуствена коса и 20 перуки от естествена коса Стенли ще предостави напълно безплатно на жени с онкологични заболявания.

Инициативата в навечерието на Рождество Христово е своеобразен коледен подарък за хората, имащи нужда от повече самочувствие и увереност, че ще победят коварната болест.Утре, 13 декември, от 12.30 до 13.30 часа в Онкодиспансера в Стара Загора Казанлъшкият „Самарянин” ще раздава безплатно перуки на жени, преминали химиотерапия и нуждаещи се в този тежък момент от надежда и истинска подкрепа. Близо 80 перуки от изкуствена коса и 20 перуки от естествена коса Стенли ще предостави напълно безплатно на жени с онкологични заболявания. Инициативата в навечерието на Рождество Христово е своеобразен коледен подарък за хората, имащи нужда от повече самочувствие и увереност, че ще победят коварната болест.

Това е поредната акция, която казанлъшкият коафьор подема в името на една благородна кауза. През 2016 година той започна мащабна инициатива „Надеждата е красива”, насочена към подкрепа на жени с онкологични заболявания, преминали през тежките процедури на химиотерапия. Неговата идея е всички те да получат перуки от естествена или изкуствена коса, които да им се предоставят безплатно. Освен необходимия елемент от женската красота, болните получават самочувствие, надежда и най-важното – знаят, че зад тях стоят добри и милосърдни хора, които ги подкрепят.

Във фризьорското студио на Стенли в Казанлък повече от 1000 жени са получили безплатна перука и грим. Стенли привлече за своята кампания деца и младежи, които помагат на деца и младежи, болни от рак. Вълнуващ е и фактът, че неговата инициатива привлича все повече дарители, включително и деца.Това е поредната акция, която казанлъшкият коафьор подема в името на една благородна кауза.

Благотворителната дейност на създадената за целта фондация „Надеждата е красива” привлече вниманието на друга фондация - „Алопеция Форбундс” от Швеция, която подпомага деца и възрастни, страдащи от алопеция. Чрез тази фондация и нейния представител – българката Ивайла Пантелеева, Стенли получава перуки от естествена коса, която той дарява на нуждаещи се деца и възрастни, преминали химиотерапия, както и болни от алопеция. Дейността е изкючително благородна и идва в помощ на нуждаещите се, тъй като стойността на една детска перука от естествена коса се движи между 500 и 1000 евро и малко хора биха могли в тези трудни за тях и семействата им моменти да си позволят и този разход.

Коментари