Публикация

Започва 44-ото издание на Булмедика/Булдентал


От днес до 14 май Интерекспо център – София, е домакин на най-авторитетната медицинска изложба в Югоизточна Европа Булмедика/Булдентал.

Събитието среща многобройните специалисти от здравната сфера – лекари и дентални лекари, лаборанти, рехабилитатори, мениджъри, експерти - с производители, търговци и дистрибутори на широка гама продукти, технологии и техника за медицинската практика.

Международната изложба Булмедика/Булдентал се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на професионалните организации Български лекарски съюз и Български зъболекарски съюз – традиция, която ще спази и 44-ото издание на изложението.

Години наред изложбата събира на едно място „познати и с дългогодишен стаж” участници, които демонстрират и препоръчват на здравните работници постижения с висок стандарт, чието внедряване рефлектира в качеството на медицинските услуги.
Включват се и нови участници, които обогатяват изложението с нови експонати, полезни за работещите в болници и извънболнични лечебни заведения, диагностично-консултативни центрове, медицински и дентални клиники.
 
И тази година се очаква изложбените зали да пресъздадат атмосферата на модерно обзаведени лечебни и болнични заведения. За това ще помогнат множеството експонати на компании от България, Германия, Словакия, Китай и други страни.
За втора поредна година авторитетни фирми от Чехия са избрали колективното представяне. Голям и атрактивен щанд ще бъде зона за националното представяне на 13 медицински и дентални фирми от Корея.

Спектърът от експонати с всяка година се разширява и включва нови модели клинично-лабораторна и диагностична апаратура, оборудване, универсално и специализирано обзавеждане на здравни заведения, инструменти, реактиви, консумативи и други продукти за лечение и услуги в различни сектори на хуманната медицина.

Обществото все повече фокусира внимание върху грижите за хора с увреждания, физиотерапията, рехабилитацията и в отговор на Булмедика ще се представят различни модели техника и помощни средства за хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

Въпреки кризата се запазва ускорението, с което през последните години се разгръща Булдентал. Налице е желание за атрактивно представяне на водещи традиционни и нови компании от страната, Италия, Австрия, Китай и др.

Бързото навлизане на новостите в областта на денталната медицина провокира и сега активното ангажиране на голям брой производители, търговци и дистрибутори на дентално оборудване, апаратура, инструменти, материали и консумативи за зъболечение и зъботехника.  

Булмедика/Булдентал отново ще привлече вниманието на професионалната аудитория към актуални теми от хуманната, денталната медицина и системата на здравеопазването в страната като цяло.

Днес ще се проведе дискусионен форум за реформите в здравната система под наслов „Българското здравеопазване между пазара и морала”.

В него ще участват представители на Комисията по здравеопазване, на Министерството на здравеопазването, на Националната здравноосигурителна каса, на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз, на Българската асоциация по здравни грижи, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, представители на синдикатите и на работодателите в здравеопазването, пациентски и неправителствени организации, директори и управители на областни и общински болници, общопрактикуващи лекари и др.

Асоциацията “Жени без остеопороза – 21 век” за втора поредна година организира семинар, свързан с профилактиката и лечението на една от най-разпространените болести на нашето съвремие - остеопорозата.

В дните на Булмедика/Булдентал ще се проведат лекции, практически курсове, семинари и презентации на методи, продукти и модерна техника, прилагани в съвременната дентална практика. 

За повече информация: www.bulmedica.bg.

Коментари