Публикация

БАПЗГ ИЗЛЕЗЕ С ПОЗИЦИЯ ЗА ЗАКЪСНЕЛИТЕ ЗАПЛАТИ В БОЛНИЦИ ВЪВ ФИНАСВОВА КРИЗА

Необходим е нов модел на заплащане на труда на специалистите по здравни грижи, се казва в позицията


Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи внесе днес, 12 декември 2017 г, своя позиция в отговорните институции по повод закъснелите дължими възнаграждения на медицинските специалисти в някои болници във финансова криза и взимане на  спешни превантивни мерки този проблем да бъде избегнат през 2018 г. 


"Ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи  е обезпокоено от ескалиращото напрежение заради неизплатени заплати на медицинските специалисти в общински и държавни лечебни заведения у нас, които са във финансова криза. На фона на нарастващия дефицит на медицински сестри, акушерки и други специалисти по здравни грижи ние настояваме да се намерят възможности за изплащане на закъснелите трудови възнаграждения", пише в позицията поставена на вниманието на обмудсмана на РБългария Мая Манолова, председателя на Комисията по здравеопазването в 44-то Народно събрание, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, председателя на Националното сдружение на общините в България инж. Даниел Панов, председателя на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ д-р Иван Кокалов и председателя на Медицинската федерация към КТ "Подкрепа" д-р Камен Данов.


"Непрекъснато получаваме сигнали от наши членове, които са обезверени, че не получават средствата, които са заработили с висок професионализъм, отговорност и всеотдайност към пациентите. Необходим е нов модел на заплащане на труда на специалистите по здравни грижи.


Ръководството на БАПЗГ е убедено, че е належащо да се направи работна среща с експерти от всички отговорни институции, за да се набележат спешни мерки, които да гарантират, че през настъпващата 2018 г. работещите медицински специалисти у нас ще получават редовно трудовите си възнаграждения. Готови сме да участваме с наши експерти при търсенето на решения по поставения проблем", пише още в позицията. 

Прикачени файлове

pdf

Коментари