Публикация

Проект на УМБАЛ Бургас получи финансиране от Дарителски кръг "Пиргос"

Проект на УМБАЛ Бургас получи финансиране от Дарителски кръг "Пиргос"

Проект на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи финансиране от Дарителски кръг Пиргос, организиран от Фондация "Обществен дарителски фонд Бургас - Пиргос".


Проект на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи финансиране от Дарителски кръг Пиргос, организиран от Фондация "Обществен дарителски фонд Бургас - Пиргос". Събитието е "борса" за проекти и дарители, като всеки от дарителите решава кой от допуснатите до участие проекти да подкрепи.


До Дарителския кръг бяха допуснати 5 проекта, свързани със социалната промяна, развитието на здравеопазването, образованието, гражданското общество. Той се проведе на 12 декември в Културен център Морското казино в Бургас.

Дарителският кръг е въведен в България от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и се подкрепя от "Америка за България". Характерно за това събитие е фактът, че събраната на място сума от дарителите се удвоява от фондация "Америка за България", с цел поощряване на филантропията.

 

Проектът на Отделението по неонатология включва популяризиране на дарителската кампания за отделението, както и покупка на 7 бр. ротаметри - устройства за точното дозиране на кислород в кувьозите. Проектът бе представен от д-р Стилияна Томова - началник на Отделението по неонатология. Той имаше и застъпник в лицето на Теодора Яръмова - майка на Никола - едно от най-малките бебета, родени и отгледани в отделението. Нужната сума за проекта бе 4900 лв., която бе събрана напълно. Дарителите подкрепиха проекта и с допълнителни средства, за да може отделението да бъде оборудвано с всички нужни за работата му апарати и консумативи.

Коментари