Публикация

Студентите от МУ-София наградиха свои колеги и преподаватели

Студентите от МУ-София наградиха свои колеги и преподаватели

Годишните награди "Студент на годината" и "Преподавател на годината" за 2017 бяха връчени на тържествено събрание


Студентският съвет на Медицинския университет в София, който отбеляза 20 години от създаването си, връчи станалите традиционни награди на студенти и преподаватели. Празничното събрание в аулата на Университетската болница „Св. Екатерина“ беше открито от ректора проф. Виктор Златков. В залата присъстваха и зам.-ректорите проф. Любомир Угринов и проф. Тихомира Златанова; зам.-деканът на Медицинския факултет проф. Цветалина Танкова, директорът на Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ проф. Вихрен Петков, председателят на Студентския съвет към МУ-София Видин Кирков.

Всички награди са определени от студентите чрез гласуване и на базата на личностните качества и постиженията на кандидатите.

Наградата „Студент на годината“ на Медицинския университет – София получи Спас Керимов. За отделните факултети наградата беше връчена на Георги Котов – медицина; Христо Найденов – дентална медицина; Лина Петрова – фармация; Наси Димитрова – обществено здраве; Христофор Деевски – Медицински колеж „Йорданка Филаретова“.

За любим преподавател в областта на медико-биологичните науки студентите определиха проф. Димка Хинова-Палова, ръководител на катедрата по анатомия. В областта на медико-клиничните науки призът беше връчен на проф. Цветалина Танкова, ръководител на клиниката по диабетология. Проф. Анжелика Велкова беше избрана от студентите в категорията „Медико-социални науки“.

Водещ на церемонията беше студентът Иван Стамболов от Фармацевтичния факултет на МУ-София.

 

Подробен репортаж от събитието вижте тук:

Коментари