Публикация

Милка Василева към абсолвентите от Медицински колеж - София: ОСТАНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

Тържествената промоция се състоя в зала "Максима" на УАСГ


"Млади хора, ние имаме нужда от Вас, останете да работите в България!" С това послание се обърна към абсолвентите от Випуск 2017 на Медицински колеж "Йорданка Филаретова" - София председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева. Промоцията на дипломантите от 9 специалности се състоя днес, 19 декември 2017 г.,  в зала "Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

"Бих искала да не забравяте, че камъкът си тежи на мястото и в България има много възможности да бъдете полезни и да се развивате като специалисти", изтъкна още Милка Василева пред младите рентгенови и медицински лаборанти, рехабилитатори, масажисти с увредено здрение, специалисти по медико-социални грижи, инспектори по обществено здраве и др. Тя изтъкна, че БАПЗГ предлага разнообразни и качествени курсове за продължаващо обучение, които ще им помагат да бъдат в крак с новостите в професиите си и да надграждат своите знания и умения. В поздравителния адрес, който Милка Василева връчи на директора на Медицински колеж - София проф. Вихрен Петков, припомня за законовите промени, в които е залегнало задължително продължаващо обучение, както и обвързването на по-високата професионална квалификация с възможности за допълнително заплащане.      

"Заклевам се непрестанно да подобрявам квалификацията си и професионалните си умения, да предавам своя опит и знания на колегите си. Винаги ще помня моя професионален дълг и високата си отговорност пред народа и държавата. Тържествено, свободно и с чест, полагам тази клетва и обещавам да съм й верен. В името на моя обичан народ и уважаеми преподаватели, заклех се!" Това казаха възпитаниците на Медицински колеж "Йорданка Филаретова" при полагането на тържествената клетва - ритуал, който се провежда за първи път при дипломиране на абсолвенти на столичния Медицински колеж.

Поздравления към дипломантите отправиха директорът на Медицински колеж "Йорданка Филаретова" проф. Вихрен Петков, ректорът на Медицински университет -София проф. Виктор Златков, деканът на Факултета по обществено здраве към МУ-София проф. Цекомир Воденичаров. Зам.-деканът на Медицинскии факултет към МУ-София проф. д-р Борислав Владимиров прочете поздравителен адрес от името на декана на факултета проф. д-р Иван Митов.        

 

 

 

Коментари