Публикация

Alteya Organics - професионалното мнение за ползите от натуралната козметика

Alteya Organics - професионалното мнение за ползите от натуралната козметика

Домашно приготвените рецепти за красота са вдъхновение за хиляди дами по света, но по интерес към тях професионалистите в козметичния бранш не им отстъпват нито за момент.


За компаниите, чиято мисия е да правят хората красиви, те са неизчерпаем източник на вдъхновение, идеи и неограничени възможности. Именно поради естественото любопитство към натуралните съставки българската компания с международно признание Alteya Organics избра да бъде партньор на книгата на Ани Строул “Натурална козметика, приготвена у дома. С близо 20-годишен опит на световния пазар на козметични продукти с естествен произход компанията е един доказан професионалист в бранша, черпещ своето вдъхновение от традицията. Екипът ѝ винаги е считал натуралните продукти и рецептите с тях за възможност да предложат още по-високо качество на своите клиенти, а старите български обичаи в розобера и отглеждането на лавандула за катализатор на иновациите. По този повод поговорихме с г-н Иван Иванов от Alteya Organics, който ни разказа какво в книгата на американската гримьорка и блогърка е събудило интереса на екипа и им е помогнало да припознаят нейната мисия – здравето като естествена последица от натуралните грижи.

 

Компанията Ви е сред лидерите на пазара по обработка и производство на розово масло и продукти от известната българска маслодайна роза, както и от лавандула. Кое беше това нещо в книгата “Натурална козметика, приготвена у дома“ на Ани Строул, което Ви накара да припознаете домашната козметика като част от Вашата философия?

Нашата философия е много близка до тази в книгата с рецепти за домашна козметика на Ани Строул поради факта, че все повече хора започват да оценяват това, което им дава Природата, както го прави и самата авторка.

Както знаете, в днешни дни можете да намерите всякакви козметични продукти, създадени изцяло в лабораторни условия, с които малко или много се постигат резултати, но за сметка на доста тежки щети върху природата и нейните ресурси, а дори понякога и върху самите нас. Нашият подход е доста по-опростен - ние залагаме на добре познатите по цял свят етерични и растителни масла, като голяма част от суровините си отглеждаме и произвеждаме самите ние в България по изцяло органичен начин, а друга част от тях селектираме при изключително високи критерии.  Тази същата опростеност срещаме и в книгата с домашни рецепти, която изключително много ни впечатли с добрите познания на Ани Строул относно натуралните ресурси, с които ни дарява Земята.

 

Специалистите на Alteya Organics са създали формула, която ревитализира кожата на днешния забързан човек, но се основава на вековните национални традиции в ползването на розовото масло за красота (Bio-Damascena® Skin Reviving Complex). По какъв начин този продукт подкрепя кожата?

Нашата линия за грижа за кожата Bio Damascena, в основата на която е вложена тази формула, е едно от най-ценните ни творения. Тя олицетворява микса между дълбоките български традиции в отглеждането на рози и дестилирането на розово масло с модерните технологии, като определено това се оценява в цял свят – доказателство са множеството международни награди и признания, които получаваме за линията ни Bio Damascena.

Благодарение на изключително качествената палитра от органични етерични масла в комбинация с нашето розово масло собствено производство комплексът Bio Damascena подпомага възстановяването на изтощената кожа на съвременния човек, чието ежедневие и стрес го сблъскват с множество увреждащи кожата фактори. Освен връщането на естествения цвят и блясък на кожата, нашите продукти от линията Bio Damascena възвръщат еластичността и текстурата, забавят признаците на стареене и разкрасяват в комбинация с един невероятен и натурален аромат. 

 

 

Като специалисти, Вие и Вашата компания сте детайлно запознати с полезните свойства на натуралните масла и съставки в козметиката. Считате ли, че бъдещето на декоративната или дори медицинската козметика се крие все повече в натурални съставки, каквито са произвежданите от Вас роза и лавандула?

Всъщност използването на натурални и органични съставки в козметиката през последните години е по-скоро в процес на преоткриване. Както знаете, още по времето на фараоните в далечен Египет са се познавали изключително добре свойствата на натуралните съставки, които са били основно средство както в медицината, така и в грижата за собственото благоденствие. В днешно време все повече хора се замислят върху това какъв вид козметика, била тя с медицинскa насоченост или не, използват, залагайки на естественото, органичното и натуралното и  оценявайки все повече както вредите, които си спестяват, така и резултатите, които постигат с нея.

 

В книгата си Ани Строул използва максимално прости съставки, за да постигне възможно най-добрите ефекти. Спрямо опита Ви, каква е ползата за кожата от такива терапевтични процедури, които съдържат само натурални компоненти?

Този тип терапевтични процедури може да донесе само и единствено плюсове – както за кожата, така и за цялостното състояние на човек – физическо и на духа. За нас може би най-важното е, че Ани Строул отваря вратите за днешния забързан човек към един нов свят на възможности, като същевременно го връща към корените му. Освен грижа за кожата, натуралните компоненти подпомагат и душевното здраве, като спомагат за освобождаване от напрежението, което играе пряка роля и върху физическото състояние.

 

„Натурална козметика, приготвена у дома“ сякаш е една книга-пионер в простите, но ефективни грижи за красотата, а защо не дори и за здравето. Мислите ли, че предстои пред нас да се разкрие тепърва истинската полза на натуралните съставки и какъв съвет за лична грижа бихте дали на читателите?

Определено това, което виждаме в книгата, е една дълбока глътка свеж въздух на познание и развиването на въображението на хората, които по изключително лесен начин могат да създадат собственоръчно продукта, който може би са търсили през целия си живот.

Нашият съвет към читателите е да не се страхуват да експериментират и да залагат само и изцяло на проверени натурални съставки.

 

Прочетете още:

Какво представлява клетъчното хранене и как то ни прави здрави

Всяка диета поставя тялото в различна среда

Коментари