Публикация

Най-много бебета през 2017 г. са родени в „Майчин дом” 

Най-много бебета през 2017 г. са родени в „Майчин дом” 

Първото дете за 2018 г. в най-големия акушеро-гинекологичен център в страната е момченце


Първото дете за новата 2018 година в „Майчин дом” се роди в 00:46 часа. То е момченце, тежи 3420 грама и е 50 см. Най-големият акушеро-гинекологичен център в страната „Майчин дом“ изпрати 2017 г. с 3910 бебета, родени в болницата.

 

„В „Майчин дом” се раждат най-много бебета от цялата страна. Това се дължи на високия професионализъм на всички специалисти и на грижата, която е на световно ниво в болницата.”, каза изпълнителният директор на „Майчин дом” доц. Иван Костов. 

 

„Благословени сме отговорността за майките и техните рожби да е същността на работата ни.”, допълни доц. Костов в първия ден от новата година.

 

Интересен факт е, че статистиката от години е категорична – най-много зачевания има в дните по Коледа и Нова година.

 

В „Майчин дом” се намира и най-добрата Неонатологична клиника, която през тази година е поела грижата за над 730 недоносени бебета, родени в болницата или приети от други родилни клиники.

 

През 2017 г. в „Майчин дом” са се родили 134 двойки близнаци и едни тризнаци.
Изминалите 12 месеца бяха изключително успешни за лечебното заведение, което откри иновативна за България лаборатория за диагностика на HPV, който предизвиква рак на шийката на матката, и продължи да подобрява медицинското оборудване и условията за пациентите. 

 

Скоро предстои откриването на ремонтираната послеродова клиника, лаборатория за неинвазивна диагностика на плода, работи се и по създаване на отделение за диагностика и хирургия на рака на млечната жлеза.

Коментари