Публикация

И през 2018 г. Болница „Токуда“ ще подкрепя развитието на специалистите по радиология

И през 2018 г. Болница „Токуда“ ще подкрепя развитието на специалистите по радиология

Планирани са три събития, програмата е структурирана така, че да обогатява знанията, но и да допринася за изграждането на контакти


Три събития за развитие на специализантите по радиология предстоят в започващата 2018 година. 

 

Очаква се с най-сериозен мащаб да бъде мултидисциплинарната среща на тема „Как да правим проучване“, която ще се проведе в края на пролетта в София. 

 

Организатори са д-р Глория Адам, д-р Калина Чупетловска и д-р Радина Радева от Radiology Together – асоциация на специализантите по радиология. Основна експертна и организационна подкрепа и през тази, както и през изминалите две години оказва проф. Галина Кирова – председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология, национален консултант по образна диагностика и завеждащ Клиниката по образна диагностика в болница „Токуда“.

 

В рамките на годината са предвидени още две срещи на асоциацията. Есенната е на тема „Мускулно-скелетна система“ и ще се проведе във Варна, на територията на друг традиционен партньор – Медицинския университет в крайморския град. Третата е в етап на планиране, като активните участници в Radiology Together канят всички свои колеги да се включат в организацията.

 

През 2017 г. се организираха три срещи на RadiologyTogether. Те се проведоха в София, като в тях взеха участие специалисти и специализанти по образна диагностика (радиология) и други специалности както от България, така и от чужбина – Германия, Хърватска, Австрия.

 

Две от срещите бяха в по-малък формат на теми „Онко-гастроентерология в радиологията“ и „Кошмарите на специализанта“. Третата среща на тема „Спешна радиология“ се проведе в рамките на два дни и на нея присъстваха рекорден за асоциацията брой лекари - 90. 

 

Целта на организаторите е всеки път темата на събитията да е уникална, като се отнася до различни органи и системи, за да може да се покрият възможно най-много заболявания.

 

Програмата на събитията е структурирана така, че да обогатява знанията, но и да допринася за изграждането на контакти и връзки между колегите. Срещите до настоящия момент са се организирали основно благодарение на подкрепата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология, фирма Bracco-Ewopharma-България и Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, както и със съдействието на Siemens, Bayer, GeneralElectric, Софтуерна компания и Медицински университет - Варна.

 

Повече информация за събитията на Radiology Together можете да намерите на страницата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология.

Коментари