Публикация

Студенти и млади лекари обменят опит на международен форум


Над 350 участници ще се включат в Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, който се открива утре в болница „Света Екатерина” в София.

Форумът, който се организира за девети пореден път, е наследник на Националната студентска научна сесия с международно участие и продължава три дни.

В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Централна и Източна Европа. В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, стоматология, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари. 

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в областите терапия, хирургия, предклиника, дентална медицина, обществено здраве и медицинско образование и се състезава със своите колеги.

На конгреса присъстват представители от цяла Европа, а участието се счита за научна публикация. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, един тласък към нови идеи и открития, една изява, подпомагаща професионалната реализация на всеки участник, посочва Асоциацията на студентите медици в България, организатор на конференцията.

Научният форум ще премине под патронажа на ректора на Медицинския университет в София проф. д-р Ваньо Митев. Гости на събитието ще бъдат представители на академичната общност на МУ-София, както и чуждестранни преподаватели-лектори.

Партньори на събитието са фармацевтичните компании Санофи-Авентис, Сервие, Комак Медикъл, Мерк Шарп и Доум, Глаксо Смит Клайн, Новартис, Гедеон Рихтер, а също така и Данон, Оксфорд едюкейшънъл център и минерална вода Девин.

Форумът ще бъде открит в 19:00 часа в зала „Aula Maxima” на болница „Света Екатерина”.

Коментари