Публикация

Реконструктивната и ендоскопска хирургия са акцентите в V-я курс по отохирургия в Болница „Тракия“

Реконструктивната и ендоскопска хирургия са акцентите в V-я курс по отохирургия  в Болница „Тракия“

На 12 април 2018 година отделение „Уши, нос и гърло“ в Болница „Тракия“ ще откриеV-обучителен курс по отохирургия.


Организатор на събитието, което събира специалисти от цялата страна и от чужбина, е началникът на УНГ отделение в болницата – доц.д-р Петър Руев, д.м.и Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на главата и шията. В двудневната програма на курса са включени лекции на утвърдени отохирурзи от България и чужбина като проф. Щефан Дацерт, проф.д-р Асен Койчев д.м., а по време на събитието ще се отбележи и 85-годишният юбилей на един от доайените в областта на анатомията на ухото в България – проф.д-р Константин Койчев, д.м.н. Участниците в курса ще наблюдават „на живо“ различни операции от хирургичния блок на Болница „Тракия“ с възможност да водят паралелна дискусия с опериращите хирурзи.

Организаторът на събитието, доц.д-р Петър Реув, д.м., отправи към колегите си от цялата страна следната ПОКАНА:

Уважаеми колеги,

От мое име и от името на Prof. Dr. med. Stefan Dazert, Bochum и Проф. д-р Асен Койчев д.м., Stuttgart имам удоволствието сърдечно да ви поканя в Стара Загора на поредния V-ти курс по отохирургия, който ще се проведе в Болница „Тракия“ в периода от 12 до 14 април 2018 година.

Този път нарушаваме традицията да провеждаме курса през година по две причини. Първо, поради високата ангажираност на Prof. Stefan Dazert през 2019 година, когато той ще бъде президент на Немското дружество по Оториноларингология, и второ, за да отбележим на 14.04.2018 г. 85-та годишнина на проф. д-р Константин Койчев, д.м.н., баща на Проф. Асен Койчев.

В рамките на този 2-дневен курс посредством презентации и операции на живо ще Ви предоставим актуален поглед върху хирургията на средното ухо. Както и в предишните курсове, вие ще имате възможност да участвате активно в дискусиите и да споделите собствения си опит. По време на курса, наред с класическите методи за хурургия на средното ухо, ще имате възможност да научите и за имплантируемите слухови системи, включително и за кохлеарната имплантация. Курсът е насочен както към начинаещи, така и към напреднали колеги в областта на отохирургията.

Ще се радваме през април 2018 година да ви приветстваме в Стара Загора.

 

БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ, ХИРУРГИЯ НА ГЛАВА И ШИЯ МБАЛ „ТРАКИЯ” СТАРА ЗАГОРА

 

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: За повече информация: petar.rouev@mail.bg или на телефон: +359 88 881 7397, +359 88 298 8955.

Коментари