Публикация

Алергологични и респираторни усложнения на грипа

Интервю със специалиста по клинична алергология и УНГ д-р Мариана Мандажиева. Тя приема пациенти в Медицински център "Искър".


Вирусните инфекции имат потенциала да усложнят алергичните състояния

или да предизвикат ново алергично заболяване. Това каза д-р Мариана Мандажиева, специалист по клинична алергология и УНГ. Тя обясни, че може да се получи оток на лигавицата на горните дихателни пътища, което предразполага към развитие на усложнение.

 

Според д-р Мандажиева е важно

пациентите, които имат алергии, да се предпазват от грипните заболявания

като използват определени противовирусни медикаменти, съдържащи римантадин хидрохлорид. Лекарството трябва да се прилага и при първите симптоми на грипа, за да не се стигне до усложнения, като остър бактериален синузит и възпаление на ушите, каза специалистът. 

Коментари

Анонимен
23 яну 2019 16:56

Детето ми е почти на 7г.Ор няколко дена има много секрети в носа, и до сега. Деспансиран е за Неалергична астма, почна сега и с по груба кашлица. Говирехме с лекаря, при който е деспансиран. Сега взима Ефира, от три дни сме на инхалации с полмикорт. Много се притеснявам заради този грип. Можете ли да ме посъветвате в нашия случай трябва ли да направя нещо друго. Взеха му секрет от носа, но той ще готов в петък или понеделник. Възможно ли при толкова секрети да е синузит?