Публикация

„Майчин дом“ с реновирана Послеродова клиника

„Майчин дом“ с реновирана Послеродова клиника

Инвестицията е за близо 600 хил. лв.


Изцяло реновираната Послеродова клиника на СБАЛАГ „Майчин дом” беше открита официално днес. Инвестицията е на стойност близо 600 хил. лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването под формата на капиталови средства. На 394 хил. лв. възлиза ремонтът в лечебното заведение, а с други 200 хил. лв. е закупено оборудване за клиниката.

„Майчин дом“ е водещо лечебно заведение в нашата страна, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, цитиран от ресорното министерство.

„Като икономист и финансист не мога да не кажа, че финансовото състояние на „Майчин дом“ е много добро, с положителен финансов резултат и без никакви задължения към доставчици“, коментира още министър Ананиев.

 

Той уточни, че това е една от причините МЗ да задели необходимия ресурс, за да бъде реновирана Послеродовата клиника, която е и най-съвременната в цялата страна. 

 

Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на МЗ. Усилията ни за обновяване на базите от този тип в страната ще бъдат последователни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, така и за пациентите“, заяви Кирил Ананиев.

 

Директорът на университетската болница доц. Иван Костов каза: „С цената на усилията от страна на Министерството на здравеопазването и „Майчин дом“ днес откриваме най-голямата и най-модерната Послеродова клиника в страната. Грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика и фактът, че г-н Ананиев е днес с нас, го доказва. „Майчин дом“ е институцията, която е основен фактор в развитието на акушерството и гинекологията в страната“.

 

Здравният министър използва случая, за да поздрави лекарите и специалистите по здравни грижи в университетската болница по повод Бабинден.

 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Коментари

Браво!