Публикация

Зрелите жени трябва да избягват колбасите, причиняват рак

Учени от Шотландия доказаха


 Специалисти от университета в Глазгоу, Шотландия, проведоха изследване, в което взеха участие около 360 хиляди жени. Учените установиха, че употребата на 9 грама обработено месо на ден повишава с 15% риска от рак на млечната жлеза в зряла възраст, съобщава European Journal of Cancer.

Това количество се равнява на три парченца бекон или два кренвирша на седмица.

В 10 предишни изследвания с участието на 1,7 млн. жени при 40 хиляди от тях бил открит рак на гърдата. Оказало се, че заболяването е свързано с употребата на преработени меса и колбаси само при жените в постменопауза.

При младите момичета такава връзка не била установена.

 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

 

Коментари