Публикация

„Акушерката – подценената професия“ – тема на форум в София

„Акушерката – подценената професия“ – тема на форум в София

Специалистите по здравни грижи ще обсъдят проблемите в сектора и нуждата от нови регламенти за практикуване на професията


Във връзка с Деня на родилната помощ, който по традиция се отбелязва на 21 януари, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и Алиансът на българските акушерки (АБА) организират дискусионен форум на тема: „Акушерката – подценената професия“.

 

Форумът ще се състои на 17.01.2018 г., сряда, от 11:30 часа в зала „Европа“ в сградата на КНСБ (гр. София, пл. „Македония“ №1). В него участие ще вземат акушерки от цялата страна и родилки, които ще споделят своя опит. 

 

Поканени са представители на Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване в парламента, Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Медицинската федерация към КТ „Подкрепа“, пациентски организации, медицински специалисти в областта на акушерството и гинекологията.

 

Възможност за журналистически въпроси към участниците ще има по време на дискусията, която ще започне в 13:00 часа. Тогава ще бъдат обсъдени исканията на акушерките за законови промени и нови регламенти за практикуване на акушерската професия, които ще дадат възможност за повече самостоятелни дейности в болничната помощ, възможности за самостоятелна практика в извънболничната помощ с цел осигуряване на качествени акушерски грижи за жените във всички възрасти. Приетите искания ще бъдат изпратени до институциите.   

 

С програмата на форума можете да се запознаете в прикачения по-долу файл.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Прикачени файлове

pdf
Програма

Коментари