Публикация

БЛС подкрепи протеста на Сдружението на общинските болници

Ръководството на съсловната организация ще участва в организираните протести в Чирпан, Асеновград и Карлово


Уважаеми колеги,

 

В условията на създалата се криза на доверие в здравната система, Български лекарски съюз изразява своята подкрепа за протестните действия на Сдружението на общинските болници, организирани на 15 януари, 2018 г. БЛС припомня своята принципна и последователна позиция, а именно, че „здравето е капитала на една нация, основна ценност и приоритет, част от националната сигурност на всяка държава“. /официалната подкрепа на БЛС - в прикачен файл/

 

В тази връзка, оперативното ръководство на БЛС ще подкрепи с присъствие протестите на 15.01.18 г., от 12:00 до 13:00, както следва:

 

Д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС и д-р Галинка Павлова, зам.-председател на БЛС, ще изразят подкрепа в гр. Чирпан. Ръководството на МБАЛ „Чирпан“, заедно с председателя на Сдружението на общинските болници, д-р Неделчо Тотев и представителите на БЛС, ще се съберат на централния площад на града, в знак на негодувание срещу случващото се в общинското здравеопазване.

 

Д-р Стоян Борисов, гл. секретар на БЛС, ще посети МБАЛ „Асеновград“ /от 10:00 ч./, след което ще изрази своята подкрепа и в МБАЛ "д-р Киро Попов", гр. Карлово.

 

Протестите на медиците от общинските лечебни заведения ще бъде мирен, като в знак на несъгласие с хауса в здравната система, персоналът ще излезе пред сградите на болниците и ще преустанови работа за един час /от 12:00 ч. до 13:00 ч./.

 

Независимо от предприетите действия, всеки пациент, който е приет в лечебните заведения, както и спешните случаи, ще бъдат обезпечени от лекарите в болницата.

Прикачени файлове

pdf

Коментари