БЛС подкрепи протеста на Сдружението на общинските болници
Български лекарски съюз (БЛС)
Български лекарски съюз (БЛС)
Организация
БЛС подкрепи протеста на Сдружението на общинските болници

БЛС подкрепи протеста на Сдружението на общинските болници

Ръководството на съсловната организация ще участва в организираните протести в Чирпан, Асеновград и Карлово

Уважаеми колеги,

 

В условията на създалата се криза на доверие в здравната система, Български лекарски съюз изразява своята подкрепа за протестните действия на Сдружението на общинските болници, организирани на 15 януари, 2018 г. БЛС припомня своята принципна и последователна позиция, а именно, че „здравето е капитала на една нация, основна ценност и приоритет, част от националната сигурност на всяка държава“. /официалната подкрепа на БЛС - в прикачен файл/

 

В тази връзка, оперативното ръководство на БЛС ще подкрепи с присъствие протестите на 15.01.18 г., от 12:00 до 13:00, както следва:

 

Д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС и д-р Галинка Павлова, зам.-председател на БЛС, ще изразят подкрепа в гр. Чирпан. Ръководството на МБАЛ „Чирпан“, заедно с председателя на Сдружението на общинските болници, д-р Неделчо Тотев и представителите на БЛС, ще се съберат на централния площад на града, в знак на негодувание срещу случващото се в общинското здравеопазване.

 

Д-р Стоян Борисов, гл. секретар на БЛС, ще посети МБАЛ „Асеновград“ /от 10:00 ч./, след което ще изрази своята подкрепа и в МБАЛ "д-р Киро Попов", гр. Карлово.

 

Протестите на медиците от общинските лечебни заведения ще бъде мирен, като в знак на несъгласие с хауса в здравната система, персоналът ще излезе пред сградите на болниците и ще преустанови работа за един час /от 12:00 ч. до 13:00 ч./.

 

Независимо от предприетите действия, всеки пациент, който е приет в лечебните заведения, както и спешните случаи, ще бъдат обезпечени от лекарите в болницата.

Прикачени файлове

pdf

Мнения