Публикация

КАКВО Е СКЛЕРОТЕРАПИЯ НА ВЕНИ И КАПИЛЯРИ?

КАКВО Е СКЛЕРОТЕРАПИЯ НА ВЕНИ И КАПИЛЯРИ?

Процедурата склеротерапия е безопасна , дава отлични резултати ,които са налице веднага след манипулацията.


Склеротерапията е класически метод за лечение на неголеми разширени вени и капиляри .Използва се вещество което наричаме склерозант. То може да има различни търговски наименования- Етоксисклерол, Склеровен, Фибровен, Варикоцид и т.н. Общото между тези препарати е, че предизвикват залепване на стените на обработваната веничка или капиляр и в крайна сметка – превръщането и в съединителна тъкан, която организма резорбира.
Предлаганите препарати са в ампули с различна концентрация. Преценката за количеството на склерозанта и използваната концентрация естествено е на лекуващия лекар. 

След процедурата  добре личи “изчезването” на вената. Това е началната проява на склеротерапията, след няколко минути, контурите на вената може отново да се видят, но крайния резултат, трайното заличаване се проявява след седмици или месеци. До тогава на мястото където е била вената има известно посиняване, или пигментация на кожата.
След процедурата са възможни кожни насинявания . Неизбежни, но безобидни, преминават за 1-2 седмици, в зависимост от типа кожа. Могат да се получат пигментациите по хода на самата вена.След процедурата трябва да се носят ластични чорапи.

www.art-medica.eu

Коментари