Публикация

Празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот


За втора поредна година в София ще се проведе българският „Фамилатлон”-
празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Събитието ще се състои на 15 май, който е обявен от ООН за Международен ден на семейството, в Южния парк на поляната с гълъбите от 11:00 до 16:00 часа. Неговото начало ще бъде дадено с велопоход от 11:00 часа – от Народния театър „Иван Вазов” до Южния парк.

Организаторите - Асоциация „Родители”, Националният център за безопасен интернет и Националната мрежа за децата, са подготвили богата програма - различни демонстрации на спортни клубове, игри, състезания, възможности за изпробване на силите в различни екзотични спортове (капоейра, софтбол, петанк, катерене, стрелба с лък и т.н.).

Има и забавен маршрут за ориентиране из парка – „Малката Европа” - за
откриване на столиците на европейските държави.

Мариета Радулова, координатор на асоциация „Родители”, каза пред Хелт медия, че и малки, и големи могат да се включат в празника на спорта и здравословния начин на живот, а условието е само да донесат доброто си настроение.

„Всички ще могат да опитат нещо ново, да пробват различен спорт и да му се насладят” – подчерта тя.

Мариета Радулова допълни, че родителите могат да бъдат спокойни, че са оставили децата си в ръцете на професионални треньори, а децата им ще се забавляват, ще печелят награди и най-важното – ще се учат да живеят здравословно с помощта на движението и спорта.

Коментари