Публикация

12,6 милиона души умират годишно вследствие на замърсената околна среда

Стряскащата статистика е по данни на СЗО


В последно време темата за чистотата на околната среда и в частност - на въздуха, който дишаме, стана още по-актуален. В обществото ескалира въпросът " Какво дишаме или - дишаме ли изобщо?" . Проблемът за връзката между екологията и здравето на човека не подлежи на никакво съмнение .

 

Специалисти от Програмата за околна среда на ООН (UNEP) и Световната здравна организация (СЗО) подписаха в Найроби, Кения, най-голямото за последните 15 години съглашение за съвместна борба с негативните последици от екологичните проблеми върху здравето на хората. Според статистиката на СЗО всяка година 12,6 милиона души умират вследствие на замърсената околна среда. Според генералния директор на организацията Тедрос Гебрейесус това не може дълго да продължава. Той е убеден, че здравето на хората е директно свързано с околната среда.
Подписаното съглашение засяга контрола върху химическите отпадъци, качеството на водата и хранителните продукти, а също така и участието на страните в компании за намаляване на замърсяването на въздуха.

 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Коментари

Много жалко