Публикация

Как да спрем респираторните заболявания с помощта на хомеопатия

Да намерим точната формула от активни съставки за укрепване на нашия организъм - освен билкови чайове с мед и мултивитамини, чудесна алтернатива е хомеопатията. Така, няма да навредим на организма, а ще го подсилим да се бори срещу агресорите


Масова атака на вируси, в резултат - грипната епидемия отново чука на вратата. Картината е до болка позната - всяка зима, горе-долу по това време на януари. Децата са най-податливи на инфекции, особено най-малките заради нестабилната им имунна система. Учениците и младежите са също в тази група. Предразполагащи фактори са събирането на едно място, което е иделна среда за зараза.

В такива случаи трябва да намерим точната формула от активни съставки за укрепване на нашия организъм. Освен билкови чайове с мед и мултивитамини, чудесна алтернатива е и хомеопатията. Така, няма да навредите на организма, а ще го подсилите да се бори срещу агресорите. Подходящ продукт в това отношение е комплексния хомеопатичен специалитет ИМУНОБЕЛ. Той е българско производство и помага да повишим общия и локалния имунитет. В него са обеденини 4 активни съставки: Ferrum Phosphricum /железен фосфат/ за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло, Calcarea Carbonica /черупка на стрида/ – особено ефективна субстанция при възстановяване от тежки заболявания, Silicea /силициев окис/ - при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици и Calcarea Fluorica /калциев флуорид/ за подкрепа на имунитета срещу инфециозни заболявания.

Имунобел може да се взема профилактично или след употреба на антибиотици. Подходящ е при рязко влошаване на защитните сили, свързани с остри възпалителни, инфекциозни състояния или отслабване на организма. Идеално средство за увеличаване защитните сили на децата, но е подходяща алтернатива и за възрастните.

При вече установено заболяване, свързано с бронхит, кашлица или затруднено дишане може да приложите АСТНОБЕЛ. Той комбинира подбрани активни хомеопатични вещества в един специалитет: Самбукус Нигра – овладяващ бронхиалния спазъм, Бадиага – изчистваща насъбрания в алвеолите секрет, Антимониум Тартарикум – подсушаващ бронхиалното дърво, Дросера – блокираща спазъма и кашлицата и Пулмон Хистамине – повлияващ алергичната компонента при спазъм.

Астнобел може да се използва за терапевтиране и профилактика на остри и хронични бронхити, както и при дихателна недостатъчност, предизвикваща астма. Комбинацията от активни вещества ефикасно намалява характерния оток на бронхиалното дърво, както и трудностите при вдишване и издишване. Подходящ е при всички видове астма с придружаваща алергия, с хиперемия и оток, както и при хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/.

 

Уникален специалитет, насочен за справяне със секретите от носа, особено ако са придружени от болка в основата на синусите е СИНУБЕЛ. Специалистите са на мнение, че ако вземем мерки навреме, няма да се стигне до по-сериозни последици. За отбелязване е и фактът, че при хомеопатията няма алергизиране, както и ограничението, валидно при традиционните капки за използване до 5 дни. Комбинираният специалитет Синубел е профилиран конкретно за синузитни проблеми, алергични синузити с редуване на катар и сухота. Съставките му са съчетани така, че може да се използва при остър фронтален синузит с воднист, дразнещ секрет и парещо сълзене от очите, както и при максиларен синузит с жълтеникав или гноен гъст и лепкав секрет, стичащ се в носната кухина. Помага също при усещания за натиск и болка в основата на носа.

 

Мощното му действие при всички тези състояние се дължи на комбинацията на няколко специфични съставки: Hepar Sulfuris Calcareum е „хомеопатичния антибиотик”, който се справя с бактериите, причинители на синузита, Mercurius Solubillis е щит срещу възпалението в синусите и гърлото, Kalium Iodatum, подсушаващ стичането на секретите и Sticta Pulmonaria за баланс на сухотата и сухото запушване на носа.

Не забравяйте - лечението с помощта на хомеопатия е безопасно и без странични ефекти. Затова и все повече хора й се доверяват.

Коментари