Публикация

Стартира Седмото издание на Български бифуркационен курс

Събитието се утвърждава като един от най-големите обучителни форуми в областта на интервенционалната кардиология на Балканския полуостров


Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на седмия поред Български курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции – мащабно международно събитие в областта на интервенционалната кардиология с обучителен и дискусионен характер. Симпозиумът ще се проведе от 19 до 21 януари в Конгресния център на Болница Токуда на 9 етаж в лечебното заведение, като се очакват делегати - лекари и специализанти по кардиология от много европейски страни. Събитието добива популярност и сред много чуждестранни специалисти като се превръща във все по-голям форум с европейски мащаб.

И тази година богатата програма

включва участието на световноизвестни инвазивни карадиолози

и предлага случаи на живо, обучителни сесии за млади кардиолози, представяне на най-добрите клинични случаи, множество практически и дискусионни панели за усъвършенстване на уменията и прилагане на най-новите методики в лечението на сложни запушвания на съдовете на сърцето. Директори на курса са д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, доц. Добрин Василев, доц. Васил Велчев, Проф. Робърт Гил, международен директор на курса и Проф. Ив Лувар, почетен директор на курса.

Седмото издание на Бифуркационния курс ще насочи вниманието към прецизната диагностика на коронарните запушвания чрез интракоронарен ултразвук (т.нар. IVUS). За да сподели своя огромен опит и иновационни решения в тази област от Ню Йорк за събитието ще пристигне проф. Акико Маехара. Прецизната диагностика е в основата на вземането на най-правилните решения за терапия на пациентите – дали тя ще бъде консервативна (медикаментозна), интервенционална посредством ендоваскуларни катетърни методи или хирургична.

Интересен акцент в програмата е

дискусионна полемична сесия по темата „Стабилна стенокардия“,

където ще бъдат обсъдени възможностите за лечение на това състояние в ангиографска зала, за и против този вид терапия при определени обстоятелства и показания.

За втора поредна година основна част от събитието е практическа сесия за млади кардиолози. Специализанти по кардиология отново ще имат уникалната възможност да се включат в случаи на живо, под ръководството на изтъкнати чуждестранни специалисти. Сесията е предвидена за целия първи ден на конгреса (19 януари - петък). Друга традиционна част от програмата включва конкурс за най-интересен клиничен случай, който ще бъде оценен и награден от международно жури – гост-лекторите на конгреса.

Вижте програмата в прикачения по-долу файл.

Прикачени файлове

pdf
Програма на седмия бифуркационен курс

Коментари