Публикация

Болница „Токуда“ е домакин на курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции

Събитието се утвърждава като един от най-големите обучителни форуми в областта на интервенционалната кардиология на Балканския полуостров


Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на седмия поред Български курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции – мащабно международно събитие в областта на интервенционалната кардиология с обучителен и дискусионен характер. 

 

Симпозиумът ще се проведе от днес до 21 януари в Конгресния център на болница „Токуда“ на 9-ия етаж в лечебното заведение, като се очакват делегати - лекари и специализанти по кардиология, от много европейски страни. Събитието добива популярност и сред много чуждестранни специалисти, като се превръща във все по-голям форум с европейски мащаб.

 

И тази година богатата програма включва участието на световноизвестни инвазивни кардиолози и предлага случаи на живо, обучителни сесии за млади кардиолози, представяне на най-добрите клинични случаи, множество практически и дискусионни панели за усъвършенстване на уменията и прилагане на най-новите методики в лечението на сложни запушвания на съдовете на сърцето. 

 

Директори на курса са д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по кардиология в болница „Токуда“, доц. Добрин Василев, доц. Васил Велчев, проф. Робърт Гил, международен директор на курса, и проф. Ив Лувар, почетен директор на курса.

 

Седмото издание на Бифуркационния курс ще насочи вниманието към прецизната диагностика на коронарните запушвания чрез интракоронарен ултразвук (т.нар. IVUS). За да сподели своя огромен опит и иновационни решения в тази област, от Ню Йорк за събитието ще пристигне проф. Акико Маехара. Прецизната диагностика е в основата на вземането на най-правилните решения за терапия на пациентите – дали тя ще бъде консервативна (медикаментозна), интервенционална посредством ендоваскуларни катетърни методи или хирургична.

 

Интересен акцент в програмата е дискусионна полемична сесия по темата „Стабилна стенокардия“, където ще бъдат обсъдени възможностите за лечение на това състояние в ангиографска зала, за и против този вид терапия при определени обстоятелства и показания.

 

За втора поредна година основна част от събитието е практическа сесия за млади кардиолози. Специализанти по кардиология отново ще имат уникалната възможност да се включат в случаи на живо, под ръководството на изтъкнати чуждестранни специалисти. Сесията е предвидена за целия първи ден на конгреса (19 януари - петък). 

 

Друга традиционна част от програмата включва конкурс за най-интересен клиничен случай, който ще бъде оценен и награден от международно жури – гост-лекторите на конгреса.

 

С програмата на събитието можете да се запознаете в прикачения файл.

Прикачени файлове

pdf

Коментари