Публикация

Жени с акне пускат селфита без грим в кампания за толерантност

Младите дами се опитват да се преборят със стигмата около това разпространено кожно заболяване


Жени, страдащи от акне, започнаха да публикуват в социалните медии селфита без грим в кампания за толерантност към хората с кожни проблеми, съобщава в. „Индипендънт“.

 

Акнето е изключително често срещано кожно заболяване. Около него обаче има стигма, която принуждава хората с подобен проблем да се опитват да го прикриват. Това може да доведе до различни психични проблеми като депресия и тревожност, предупреждават специалистите

 

Все повече жени с акне излизат от сигурното прикритие на своя грим, за да се опитат да предизвикат позитивно отношение към хората с акне.  Те публикуват селфита с лицата си такива, каквито са.

 

 

Ем Форд от Лондон е една от вдъхновителките на тази кампания в Instagram. През ноември м.г. тя създаде видео, в което разказва за своята лична история.

 

Надявам се, че то ще помогне на тези от вас, които са в подобна ситуация, както и на тези, които разбират как съм се чувствала. Просто помнете, че сте хубави такива, каквито сте, че сте достатъчно силни и може да го направите“, написа тя.

 

 

 

През октомври м.г. Чеси Кинг сподели в Instagram за своята борба с проблемите с акне пред своите 300 000 последователи.  Снимките й бяха публикувани на Световния ден за психично здраве.

 

Независимо от това колко пропагандирам, че човек трябва да има самочувстие, все още имам лоши дни. Споделянето на снимките обаче наистина ми помогна да осъзная, че има толкова много други хора като мен, които се борят с този проблем“, написа тя. 

 

Коментари

При това гримът, който трябва да коригира проблема, често е противопоказен и влошава нещата.