Публикация

Днес е Ден на родилната помощ

Днес е Ден на родилната помощ

"Колкото са пръските от водата , толкова новородени деца на земята”


На 21 януари  2018г в Акушерогинекологичното отделение на МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”АД гр.Кърджали бе отбелязан Денят на Родилната помощ.

По този повод колективът на АГотделение и неонатологично отделение  получиха много поздравления, цветя и подаръци от присъстващите гости – зам.областният управител г-жа Севда Камбурова, г-жа Лидия Асенова от името на жените от Общинската организация на ПП ГЕРБ

и г-жа Теодора Каракостова  от името на жените социалистки.  

Присъстващите бяха бяха поздравени и от доц.д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на лечебното заведение. С благодарствени думи към колектива и гостите се обърна и д-р Недим Исмаилов, началник на АГ отделение в болницата . Той подчерта ,че всяко дете е надежда за семейството и обществото, а трудът на лекарите и акушерките е благословен, защото няма по-велико нещо помогнеш, когато някой има нужда от това.След това д-р Исмаилов извърши традиционния ритуал по измиване на ръцете с думите ,”колкото са пръските от водата , толкова новородени деца на земята”.

Както повелява традицията, символично бе изкъпан  и новородения Георги.Той получи подаръци от гостите , а малката Нани Таскова , родена в отделение преди 5 години , рецитира стихотворение.   

 

Коментари

Бабин ден е чудесен повод  да поздравя колегите - акушер-гинеколози и неонатолози и техните всеотдайни акушерки за благородния им труд, добрия колектив и им желая много щастливи пациентки и  здрави новородени деца !

Честито на всички празнуващи