EMA одобри промяна в кратката характеристика на продукта CIMZIA®
CredoMedia: in focus
CredoMedia: in focus
Компания
EMA одобри промяна в кратката характеристика на продукта CIMZIA®

EMA одобри промяна в кратката характеристика на продукта CIMZIA®

Промените включват данни от клиничните изпитвания CRIB и CRADLE

Европейската Агенция по Лекарствата (EMA) одобри промяна в кратката характеристика на лекарствения продукт CIMZIA® (certolizumab pegol), което бележи важен напредък в лечението на европейските жени в детеродна възраст с хронично възпалително заболявание, лекувани с биологични продукти от групата на инхибитори на тумор некротизиращ фактор алфа (TNF-A).

 

Промените включват данни от клиничните изпитвания CRIB и CRADLE.

 

Данните от проучванията показват минимален трансфер на CIMZIA® (certolizumab pegol) през плацентата и майчиното мляко от майката към новороденото. По този начин CIMZIA® (certolizumab pegol) става първият анти-TNF за потенциална употреба при жени с хронични възпалителни заболявания, както по време на бременност, така и при кърмене.

 

Жените в детеродна възраст (18-45 г.) с хронични възпалителни заболявания са специфична група пациенти, които се нуждаят от надеждна терапия и съвети по отношение на техните планове за бременност и кърмене според д-р Xavier Mariette, цитиран в прессъобщението.

Хронични възпалителни заболявания като ревматоиден артрит, аксиален спондилоартрит и псориатичен артрит често се проявяват при жени в детеродна възраст.

 

Адекватният контрол на болестта е ключов момент за подсигуряване на най-доброто майчино и фетално здраве.

 

Пълният текст на съобщението на английски език и последната актуализирана българска версия на кратката характеристика на продукта CIMZIA® (certolizumab pegol) можете да намерите в приложените документи.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

 

 

Прикачени файлове

pdf
pdf
Реклама

Мнения